Якименко проти Бобровніка! Хто переміг? Рушійна сила чи влада грошей?

0
5718
Матрац нашої ЦРЛ. Символ майже 20-річного правління Якименка

В суду адвокат екс-головного лікаря Переяслав-Хмельницької ЦРЛ Володимира Якименка, Тетяна Панченко , назвала Юрія Бобровніка «Рушійною силою» звільнення Якименка. Якби не Бобровнік, то Якименка із лікарні вперед ногами б винесли, а так бідний Якименко пішов геть, і тепер йому, боляче дивитися людям у вічі. Тому й вимагав Якименко із Бобровніка 50 тисяч гривень моральної компенсації.
Ось стаття, яка нібито поклала кінець правлінню Якименка, (рекомендуємо її прочитати ще раз) і яка стала предметом спору. Під нею підписалося 6 депутатів Переяслав-Хмельницької районної ради на керівники 4 патріотичних організацій міста.

Суддя Ярослава Керекеза підтвердила, що вся стаття правда, окрім нібито трьох речень.
Правда, що здавалися гаражі лікарні по 26 грн. Правда, що лікарі беруть гроші, а потім повертають пацієнтам за переливання крові, і чи інші огляди, якщо за них втруться депутати. А якщо не втрутяться депутати, то все в карман. Правда, що Якименко не знається на медичній реформі, і що він її саботував. Правда, що Якименко не професіонал, байдужий до медицини і згноїв переяславську лікарню. Правда, що Якименко сприяв не публічному прийняттю медичних програм на підставі яких потім відмивав собі гроші. Правда, що у 2016 році район витратив на ЦРЛ більше 38 мільйонів на лікарню, а гроші зникли, і Якименко не відзвітував куди він їх подів. Правда, що договори оренди комунального майна підписані Якименком із порушенням вимог закону, щодо здачі такого майна. Правда, що Якименко виживав молодих фахівців. Правда, що Якименко порушував щороку, систематично вимоги Статуту. Правда, що головний лікар не звітував перед депутатами районної ради та громадськістю. Правда, що ліків у лікарні по паперах та зі слів, Якименка вистачає, а по факту пацієнти купують їх в аптеках. Правда, що в палатах, взимку холодно, а влітку душно. Правда, що на виробництвах у районі травмуються люди, а в медичних записах, вони травмуються дома. Правда, що люди здають аналізи в приватних лабораторіях за направленнями, а в лабораторії ЦРЛ, навіть місця де мочу задати немає. Правда, що при проходженні медогляду військовозобов’язаних змушують купувати мед засоби, в аптеках, незважаючи на те, що депутати районної ради виділили на то гроші із бюджету.

Якименко жодного разу не прийшов на судове засідання, і оскаржував не всю статтю, а саме 21 речення, а все решту, Якименко автоматично визнавав Правдою (насправді Якименко подав спершу шість речень на спростування, але потім походу суду, додав ще 15 речень):
1. «Солідарність» виступає проти некомпетентності, непрофесійності, неуспішності, непрозорості, непублічності, байдужості та корупції.
2. «Чому йому потрібно піти у відставку? Тому, що триває медична реформа, він за рік навіть уявлення про неї собі не склав; не знає як зробити місцеву медицину ефективною».
3. «Районна програма здоров’я, яка була розроблена ним і приймалася кулуарно, зазнала фіаско. Все провалено».
4. «Протягом 2016 року на ЦРЛ було виділено десятки мільйонів гривень. А змін ніяких не відбулося. Гроші, як вода у пісок». «Районна влада у 2016 лише тільки зі свого бюджету виділила 8 млн. грн., з обласного, державного надійшло більше 30 млн. грн. За ці гроші всіх хто захворів у 2016 році, і звернувся у ЦРЛ, можна було пролікувати безкоштовно у Феофанії».
5. «Ми з’ясували, за копійки здано комунальне майно під комерційні аптеки, які повертають собі кошти, витрачені на оренду, одним чеком від пацієнта. До того ж, договори укладені з численними порушеннями, більшість просто не оформлені належним чином».
6. «За останні роки в ЦРЛ склалася катастрофічна ситуація з кадрами. Всі молоді та перспективні лікарі йдуть з установи – як не в Госпіталь у Циблі, так до медичних закладів Києва. Також спостерігається високий відсоток лікарів пенсійного віку, які в будь-який день можуть піти на заслужений відпочинок. Тоді лікувати громадян просто буде нікому. Звідси черги в поліклініці. Занадто велике навантаження на одного лікаря».
7. «Головний лікар відмовляється розробляти програму підтримки молодих фахівців та проводити незалежний аудит фінансово-господарської діяльності ЦРЛ».
8. «Не дотримується пунктів і норм Статуту ЦРЛ».
9. «На сесії районної ради нам не вдалося заслухати жодного комплексного звіту головного лікаря».
10. Громадяни скаржаться. Скарги різного змісту в палатах одних холодно, в інших душно, громадяни забезпечують продуктами лікарню, а коли хворіють – не отримують належного харчування».
11. «Не вистачає ліків, хоча районна рада виділяє на них кошти. Виникають ситуації, коли ліки закупили, але їх не використали, або гроші пішли не за тією статтею, за якою передбачалися. Складається враження, що лікарня така установа, якій прозорість не потрібна».
12. «До нас звертаються громадяни, які працюють на виробництвах, інколи нелегально, отримували травми. А за медичними документами їх «швидкі» підбирали на вулиці як не з відрізаною пилкою рукою, так із розбитою головою. На вулиці, а не на виробництві. Чому так відбувається? Хто змушує лікарів писати так?».
13. «Головний лікар на сесії відмовився від проведення енергоаудиту будівель ЦРЛ».
14. Благодійники, які щедро забезпечують інші медичні установи обладнанням, ліжками, м’яким інвентарем, стороною обходять нашу ЦРЛ».
15. «Автомобілі лікарні, які коштують мільйони гривень, мерзнуть на вулиці».
16. Тоді, як гаражі ЦРЛ здаються в оренду під приватні авто за 26 грн. на місяць. Де тут елементарна господарність?».
17. Районний бюджет стовідсотково оплатив за лікарню комунальні послуги, а води в нічний час, яка так потрібна у відділеннях де лежать важкохворі, досить часто не буває».
18. «Більшість з потрібних аналізів громадяни здають у приватних лабораторіях, за високими цінами, тоді як мати власні лабораторії – у ЦРЛ відверто відмовляються. То фахівців у на немає, то бажання, то грошей. Забагато збігів у цьому питанні».
19. «Влітку головний лікар просив дозволу районної ради провести тендер на закупівлю сучасного рентген апарату. Тендер завалив… Через те, що центральна районна лікарня не проводить закупок через систему «PROZORRO», районний бюджет втрачає можливість економити на придбаванні необхідного для Переяславської медицини майна близько 45% коштів».
20. «Останнім часом, взагалі відбуваються дива в ЦРЛ. При проходженні медогляду за направленням військомату, лікаря направляли військово-зобов’язаних закупляти необхідне для огляду в аптеку, а після втручання депутатів від Солідарності, які теж проходили ці медогляди, лікарі намагалися повернути ці гроші, при тому, ще на кілька гривень більше. Вибачалася за прикре непорозуміння й повертала інший лікар. Не зрозуміло, чому саме вона вирішила повернути кошти? Та і ще й зі своєї кишені. І це при тому, що купували, медзасоби не у неї, а в апетці».
21. «Ще одне, частина грошей береться за ті послуги, які мають надаватися безкоштовно. Останній випадок був кричущим. Лікарі взяли гроші за переливання крові 1080 грн., а після втручання депутатів від Солідарності, ці гроші якимось дивним чином лікарі повернули пацієнту на наступний день. Виникає запитання, якщо ця послуга справді платна, чому не дають квитанцію? Якщо за неї дійсно потрібно платити гроші, то чому тоді їх повертають?»

Процес тривав майже півтора року, і суддя Ярослава Керкеза, вимагає від Бобровніка спростувати лише три речення, а саме:

«Головний лікар відмовляється розробляти програму підтримки молодих фахівців та проводити незалежний аудит, фінансово-господарської діяльності ЦРЛ».
Редакція нового погляду має відео 
де після того, як Якименка звільнили, депутати без обговорення голосують за передавальні акти ЦРЛ. Передавальні акти це документи відповідно яких майно старої комунальної ЦРЛ передавалося до нової неприбуткової лікарні без Якименка, і без такого аудиту. Що значить без обговорення і аудиту? Це означає, що безслідно продане майно старої ЦРЛ, вже ніяк не відобразиться в новій структурі. Так ніби його ніколи й не було. Й новий головний лікар не зможе побачити нестачі. Також всі ми знаємо про дві перевірки КРУ, які виявили зловживань на 750 ти грн.. в ЦРЛ, які й по цей день ще не усунуті.

І так, задяки Якименку молоді фахівці в лікарні, ті хто ще залишився ледве животіють, працюють в жахливих умовах. В Переяслав-Хмельницькій РДА не має відділу охорони здоровя, тому Якименко розрозрбляв програму “охорони здоровя”, яку прийнято колуарно. Суддя визнала, що це правда, а те що Якименко зобовязаний вписати розділ підтримки молодих фахівців, чи подати це як окрему програму, так на думку судді Ярослави Керекези, так не правда. Пані суддя, ви вже хоч би з логікою дружили, якщо дозволяєте собі не дружити із законом та здровим глуздом.

«Головний лікар на сесії відмовився від проведення енергоаудиту будівель ЦРЛ..».
Дивна позиція з цього приводу судді, бо під час судового засідання свідки депутати підтверджували, що так було. І наші журналісти були тому свідками під час роботи сесії районної ради, Якименко відмовивися, сказав цитуємо «Лікарні то не потрібно», а через рік, після виходу статті, Якименко проводить тайком енергоаудит лікарні, без відома депутатів, на 20 тисяч дорожче, ніж то пропонував голова адміністрації Андрій Пряхін. І саме головне, суддя визнала, правдою інші покази свідків, щодо тез статті, наприклад, те що лікарі брали гроші з людей за переливання крові, але свідчення, щодо цього речення чомусь не врахувала, чомусь суддя вирішила, що там свідки сказали, а в цьому реченні депутати свідки, звели наклеп на Якименка.

«… Тендер завалив, бо він був прописаний під одного виробника та це виявили компетентні органи..»
Якименко своїм наказом призначає склад і голову тендерного комітету, Якименко, як і головний лікар, і як депутат, просив дозволу на проведення такого тендеру в районної ради.

Якименко планував купити рентген апарат Фірми KRAS

Редакція має копії листів фірм, що скаржилися на дії тендерного комітету, проте, що він прописаний під конкретного виробника. І як наслідок Якименко як керівник лікарні не зумів забезпечити закупівлю рентген апарату. І свідки депутати про це заявляли. Тому переяславська лікарня не здатна зробити й по цей час якісний знімок травми пацієнта.
На фото деталі одного із таких листів . Також редакція має, копію протоколу тендерної комісії, яка просто  зупиняє конкурсні торги, посеред процесу, і ми переконані, що без вказівки Якименка ці торги не могли зупинитися.

І, якщо тендер не завалений, то де новий рентген-апарат, де він?

Суддя зобов’язав, Бобровніка сплатити 2000 грн. на корисить Якименка.
Пані суддя Ярослава Керикеза Ви це серйозно???? Ось відео,  як  екс-суддя переяславського суду, після перемоги Революції Гідності, плакала, і переконувала майданівців, що її змушували відбирати у майданівців взимку 2014 року водійські посвідчення, за підробними протоколами гаїшників.

Стаття яку підписали, депутати та громадські активісти, це правда, яку вони винесли за межі Вашої кухні, пані суддя. Позов Якименка проти Бобровніка, це спроба не дати Віснику Переяславщини, більше друкувати статті Бобровніка, і спроба залякати Бобровніка вимагаючи 50 000 грн. Щоб Бобровнік не писав більше про злодіяння Якименка. І наша редакція знає, що головний редактор Вісника Переяславщини, навідріз відмовилася друкувати подальші статті депутата Юрія Бобровніка.

З іншої сторони ми розуміємо, що суддя Ярослава Керекеза, зробила так, бо не могла відмовити впливовим членам аграрної партії, які тисли на неї, тим більше ми всі знаємо, що адвокат Якименка Тетяна Панченко, є близькою подружкою судді Ярослави Керекези. І тим більше вони довгий час працювали разом в одному приміщенні. Тому своїм рішенням, Керекеза сказала, «Ви аграрії просили приструнить Бобровніка, я це зробила, чому так мало присудила, тому що всі положення в статті правда. А ти Бобровнік йди в апеляцію».

Редакція інтернет-видання “Нового Погляду” заявляє, що не прийме від депутата Переяслав-Хмельницької районної ради Юрія Бобровніка жодного тексту зі словом «Увага спростування!». І не тільки тому, що наша редакція не була серед відповідачів, а тому, що такого депутата як Юрій Бобровнік потрібно підтримати. Бо ці старі, жирні коти, вже зажерлися, думають, що вони на Переяславщині «Все і Всі». Насправді вони без награбованих грошей ніхто. І Бобровнік то вже не один раз доводив.

Хто такий Якименко? Злодій? Неук? Чиновник-пенсіонер, який засинає на всіх нарадах? Мільйонер, який їздить на дорогому джипі, пропрацювавши все життя на голу заробітну плату головного лікаря, медичного закладу, в якому горобці залітають крізь щілину в палату? Головний лікар який перетворив лікарню на секретний концтабір, де хто не згодний був і зним, автоматично переворювався на ізгоя? І куди Якименко подів 38 млн. грн.?
А стаття «Головного лікаря звільнити. Терпіти більше не можна!» правда, рекомендуємо її прочитати ще раз.

Нагадаємо, що 30 депутатів районної ради із 34 від загального складу ради, 31 липня 2018 року проголосували «за» звільнення одіозного Володимира Якименка з посади головного лікаря лікарні.

Головний редактор НП.
Олександр Коротков

Ось тільки короткий перелік тих статей у яких фігурує Володимир Якименко

Депутат Віктор Григорович: Можна зробити ідеальний порядок у лікарні, тільки без Якименка
Чи буде гаряче: наступна сесія Переяслав-Хмельницької районної ради

Чи буде гаряче: наступна сесія Переяслав-Хмельницької районної ради

Депутати Переяславщини вимагають вигнати корупціонерів та зловживак службовим становищем

Депутати Переяславщини вимагають вигнати корупціонерів та зловживак службовим становищем

Підробка документів, погрози, невиконання законів, звичайні буденні справи Переяслав-Хмельницької РДА та керівництва районної ради

А у Якименка Вови 1640 кубів! Афера десятиліття у Переяславській ЦРЛ

Шок! 200 тис. грн. щоб з Помоклів привезти котел!!! Докерувалися!

Шок! 200 тис. грн. щоб з Помоклів привезти котел!!! Докерувалися!

У Переяславі, чиновницька байдужість убиває людей!

У Переяславі, чиновницька байдужість убиває людей!

196 тис. грн. фінансових порушень в Переяслав-ХМ. ЦРЛ. І кримінальне впровадження

196 тис. грн. фінансових порушень в Переяслав-ХМ. ЦРЛ. І кримінальне впровадження

Шок! А, таки Якименко розвів там тираріум. Молодим лікарям не вижити.

Як головний лікар Якименко Ваші гроші ….. – повна версія Фін Інспекції (КРУ)

Як головний лікар Якименко Ваші гроші ….. – повна версія Фін Інспекції (КРУ)

Головни лікар Якименко знущається із платників податків

Головни лікар Якименко знущається із платників податків

Людський біль. Триваючий злочин. ЦРЛ. Більшість переяславців про це не здогадуються

Людський біль. Триваючий злочин. ЦРЛ. Більшість переяславців про це не здогадуються

Людський біль. ЦРЛ. Більшість переяславців про це не здогадується

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.