Депутати Переяславщини вимагають вигнати корупціонерів та зловживак службовим становищем

0
2976

Протокол
засідання постійної комісії районної ради з питань
законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту
та адміністративно-територіального устрою Переяслав-Хмельницької районної ради Київської області
від 08.09.2017 р.

Присутні депутати: Швець Микола Миколайович (Голова),
Члени комісії: Бобровнік Юрій Вікторович, Дубина Горигорій Іванович.
Відсутні члени комісії: Красуцький Анатолій Вікторович, Заноз Михайло Миколайович.

Запрошені:
Якуба Олександр Володимирович (депутат).
Клименко Юрій Васильович (керівник аппарату районної ради).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про службову підробку документів, що призвела до незаконної видачі 114 га. в с. Світанок (Доповідає Швець Микола Миколайович).
2. Про відсутність відео аудіо супроводу роботи сесій та постійних депутатських комісій Переяслав-Хмельницької районної ради (Доповідає Швець Микола Миколайович, Клименко Юрій Васильович).
3. Про підробку службових документів засідання президії Переяслав-Хмельницької ради Київської області VII скликання від 23.11.2016 р. та перевищення службових повноважень заступником голови районної ради І.С. Бугаєнко (Доповідає Бобровнік Юрій Вікторович).
4. Про перевищення службових повноважень головою Переяслав-Хмельницької районної ради П.Г. Качкалда (Доповідає Бобровнік Юрій Вікторович).
5. Про роботу КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ»: відсутність контракту Переяслав-Хмельницької РДА з головним лікарем КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня» (Доповідає Бобровнік Юрій Вікторович).
6. Про порушення статуту КЗ «Переяслав-Хмельнницько ЦРЛ» керівництовом закладу.
7. Про завдання фінансових збитків районному бюджету керівництвом КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» (Доповідає Бобровнік Юрій Вікторович).
8. Про неналежне виконання своїх службових обов’язків головним лікарем КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» (Доповідає Бобровнік Юрій Вікторович).
9. Різне.
За такий порядок денний три «За», нуль «утрималося», нуль «проти».
Рішення прийнято.

ХІД РОБОТИ

1. СЛУХАЛИ:
1. Про службову підробку документів, що призвела до незаконної видачі 114 га. в с. Світанок (Доповідає Швець Микола Миколайович).

ВИСТУПИЛИ:
Голова комісії Швець Микола Миколайович, який повідомив про затягування слідчих дій слідчим Поліції, щодо підробки службової документів у Переяслав-Хмельницькій районній раді, що призвели до незаконного виділення 114 г. землі фермеру у с. Світанок.

УХВАЛИЛИ:
Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про підготовку та подання судового позову до суду на бездіяльність слідчого від імені Переяслав-Хмельницької районної ради VII скликання з метою притягнення його до відповідальності.
Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про за слухання з цього питання начальника СВ Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київській поліції.
Підготувати листа до начальника СВ Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київській поліції проханням проінформувати депутатів Переяслав-Хмельницької районної ради про результати слідства.

Три «За», нуль «утрималося», нуль «проти». Рішення прийнято.

2. СЛУХАЛИ:
Про відсутність відео-аудіо супроводу роботи сесій та постійних депутатських комісій Переяслав-Хмельницької районної ради (Доповідає Швець Микола Миколайович, Клименко Юрій Васильович).

ВИСТУПИЛИ:
Голова комісії Швець Микола Миколайович, керівник виконавчого апарату Переяслав-Хмельницької районної ради Клименко Юрій Васильович.

УХВАЛИЛИ:
Розглянути додатково це питання порядку денного на наступному засіданні постійної комісії.
Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності з позбавленням виплати премії заступника голови Переяслав-Хмельницької районної ради Бугаєнка Івана Сергійовича.

Три «За», нуль «утрималося», нуль «проти». Рішення прийнято.

3. СЛУХАЛИ:
– Про підробку службових документів засідання президії Переяслав-Хмельницької ради Київської області VII скликання від 23.11.2016 р. та перевищення службових повноважень заступником голови районної ради І.С. Бугаєнко.

ВИСПУПИЛИ:
Бобровнік Юрій Віктрович який повідомив, що від імені Президії Переяслав-Хмельницької районо ради, заступник голови Переяслав-Хмельницької ради Бугаєнко Іван Сергійович на імя Президента України, голови Київської обласної державної амністрації, голови Київської обласної ради надіслав нібито рішення Президії Переяслав-Хмельницької районної ради від 29.11.2016 року (текст додається). В якому зазначається, що президія визнала роботу першого застпника голови Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації незадовільною також голови РДА Пряхіна Андрія Володимировича.
Всі три депутати комісії входять до складу Президії, і ми підтверджуємо, що ніякого такого рішення комісія не приймала, а згідно полодження про президію, вона лише затверджує порядок денний сесії. І такого права які надсиати якісь свої рішення без дозволу депутатів, що проголосували на сесії не має првава.

УХВАЛИЛИ:
Внести до порядку денного наступної чергової сесії питання про висловлення недовіри заступнику голови Переяслав-Хмельницької районної ради Бугаєнку Івана Сергійовичу у звязку із підробкою службових документів Президії районної ради.
Надати пояснення Бугаєнку Івану Сергійвичу на імя голови Переяслав-Хмельницької районної ради та голови постійної комісії районної ради з питань законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту
та адміністративно-територіального устрою.

Три «За», нуль «утрималося», нуль «проти». Рішення прийнято.

4. СЛУХАЛИ:
Про перевищення службових повноважень головою Переяслав-Хмельницької районної ради Качкалдою Петром Григоровичем (Доповідає Бобровнік Юрій Вікторович).

ВИСТУПИЛИ:
Бобровнік Юрій Вікторович який повідомив, що йому стало відомо з засобів масової інформації, що госпітальну раду медичного округу від Переяслав-Хмельницького району увійшов головний лікар КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня » Якименко Володимир Горигорович та керівник виконавчого апарату районної ради Клименко Юрій Васильович.
На його депутатський запит до голови Переяслав-Хмельницької районної ради Качкалди Петра Григоровича було отримана відповідь від голови районної ради, що їх було делеговано відповідно до розпорядження голови районної ради (додається).
Тоді як випливає із роз’яснення Міністерства охорони здоров’я, що розміщено на офіційному сайті міністерства (копія сторінки додається) http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20170130_a.html
. Таке рішення приймає сесія районної ради. Порядок формування ради госпітального округу відображено у примірному положенні затвердженому наказом Міністерства охорони здоров’я 20.02.2017 року № 165
http://www.moz.gov.ua/docfiles/dn_20170220_165_dod_1.pdf

Цитую: «9. Членами Госпітальної ради є представники міст обласного значення, районів, ОТГ, делеговані для роботи у складі Госпітальної ради рішенням відповідних місцевих рад».

Качкалда Петро Григорович має право видавати розпорядження, що стосуються діяльності виконавчого апарату радb, або згідно рішень сесії районної ради. Делегувати саме цих громадян у склад ради сесія районної ради рішення не приймала. Отже? вони перебувають там не легітимно, а голова ради перевищив свої службові повноваження позбавиши депутатів районної ради їх законних прав.

Дубина Григорій Іванович висловив думку, що ці кандидатури не можуть представляти район, і хто має представляти Переяслав-Хмельницький район у госпітальній раді округу мають визначитися депутати районної ради на своїй черговій сесії.

УХВАЛИЛИ:
Внести питання до порядку денного чергової сесії про притягнення голови Переяслав-Хмельницької районної ради до дисциплінарної відповідальності, позбавити права отримувати премію до кінця поточного року.
Внести в порядок денний чергової сесії питання про делегування представників до госпітальної ради Лівобережного округу від Переяслав-Хмельницького району.
Надати пояснення Петру Григоровичу Качкалді депутам під час роботи сесії районної ради про причини перевищення ним службових повноважень.

Три «За», нуль «утрималося», нуль «проти». Рішення прийнято.

5. СЛУХАЛИ:
Про роботу КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ»: відсутність контракту Переяслав-Хмельницької РДА із головним лікарем КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня» (Доповідає Бобровнік Юрій Вікторович).

ВИСТУПИЛИ:
Бобровнік Юрій Вікторович, який повідомив що згідно Закону України «Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо удосконалення надання медичної допомоги» Переяслав-Хмельницька РДА, або Районна рада мала запропонувати головному лікарю підписати контракт. Підготував із цього приводу відповідне депутатське звернення, але не отримав конкретної відповіді.

Ухвалили: надати пояснення голові Переяслав-Хмельницької районної адміністрації Андрію Пряхіну на ім’я голови Комісії чому адміністрацією не запропоновано підписати контракт головному лікарю КЗ Переяслав-Хмельницька ЦРЛ Якименку Володимиру Григоровичу до 14.09.2017 р.

Три «За», нуль «утрималося», нуль «проти». Рішення прийнято.

6. СЛУХАЛИ:
Про порушення статуту КЗ «Переяслав-Хмельнницько центральної районної лікарні» керівництовом закладу.

ВИСТУПИЛИ: Бобровнік Юрій Вікторович звернувся до голови комісії. (текст звернення додається).

Також проінформував, що згідно статуту договора оренди коммунального майна ЦРЛ, договора оренди без погодження із Головою Переяслав-Хмельницької РДА.

Дубина Григорій Іванович, який повідомив, що ще раніше головним лікарем допущено фінансові порушення на сотні тисяч гривень, також і в попередні роки не виконував розпорядження голови Переяслав-Хмельницької РДА.

УХВАЛИЛИ:
До 14.09.2017 р. надати пояснення головному лікарю Переяслав-Хмельницької ЦРЛ на ім’я голови Переяслав-Хмельницької районної ради та голови комісії Швеця Миколи Миколайовича, чому були допущенні зазначені порушення Статуту КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ».

Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» за порушення статуту закладу.
Три «За», нуль «утрималося», нуль «проти». Рішення прийнято.

 

 

 

 

 

 

7. СЛУХАЛИ:
Про завдання фінансових збитків районному бюджету керівництвом КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» (Доповідає Бобровнік Юрій Вікторович).

ВИСТУПИЛИ:

Зверніть увагу, як у різні місяці при фактично одинаковому обємі газу “скакають” технічні втрати, які щедро оплачуються за кошти платників податків. 1 куб

Бобровнік Юрій Вікторович повідомив, що Державною аудиторською службою України встановлено завдання збитків по КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» на майже 600 тис. та 196 тис. грн. З цього приводу поліцією відкрито кримінальне впровадження. Не повернуто до бюджету 45 тис. грн. Також згідно статуту, ЦРЛ мала 50% своїх доходів повертати до районного бюджету. Проте керівництво цього не робило. Було не повернуто 75 тис. грн. Після перевірки аудиторської служби, 75 тис. грн. було перераховано до районного бюджету, проте депутат не отримав відповідь від керівництва лікарні та району про походження повернутих грошей, а саме джерела надходження їх до КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня».

тут 477 кубів

Повідомив про порушення при транспортуванні природного газу до КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» які зазначені у відповідних актах, що додаються. (Акти з транспортування природного газу). Зокрема не вірні об’єми газу зазначені в актах. Які оплачені за кошти платників податків. В актах вказані занадто високі показники технологічно-виробничих втрат природного газу. Фактично при однакових об’ємах поживання газу в місяць, втрати складають від 40 до 90%. При тому, що на балансі в КЗ «Переяслав-Хмельницької центральної лікарні» три газопроводи по 10-14 метрів. Звідси випливає, що таких втрат не може бути. Деталі виступу відображені на відео, що додається до протоколу. Депутат повідомив, що по порушених проблемах слідчими поліції відкриті відповідні досудові розслідування у кримінальних впровадженнях впровадженнях, їх номери відображені у листі депутата до голови комісії.

технічні втрати 477 кубів, що більше ніж спожили, як так?

Дубина Григорій Іванович повідомив, що порушення бюджетного кодексу. Звернув увагу комісії, що у КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» лікарі відправляють пацієнтів до приватної лабораторії Біо Плюс.

Депутат Якуба Олександр Володимирович повідомив, про направлення лікарем при походженні ним за медичними засобами до приватної аптеки. Що дуже дивним є, що існують такі технологічні втрати газу.

 

 

УХВАЛИЛИ:
Передати матеріали до постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій, до постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку, дорожнього господарства, підприємництва, туризму, розвитку малого та середнього бізнесу, до постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства, праці та соціального захисту для розгляду на їх комісіях.
Надати головному лікарю пояснення на ім’я голови районної ради та голови постійної комісії районної ради з питань законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту та адміністративно-територіального устрою.

Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» за допущенні фінансові порушення.

Три «За», нуль «утрималося», нуль «проти». Рішення прийнято.

8. СЛУХАЛИ:
Про неналежне виконання своїх службових обов’язків головним лікарем КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» (Доповідає Бобровнік Юрій Вікторович).

ВИСТУПИЛИ: Бобровнік Юрій Вікторович, який повідомив про невиконання головним лікарем по КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» Якименком Володимиром Григоровичем рішень Переяслав-Хмельницької районної ради, зокрема рішення «Про надання комунальному закладу «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня» дозволу на проведення тендеру щодо закупівлі цифрового рентгенологічного апарату» від 09.06.2016 року та «Про створення комунального закладу Переяслав-Хмельницької районної ради «Переяслав-Хмельницький Центр первинної медико-санітарної допомоги» 29.11.2012 р. Зокрема пункт 6.3. (копії рішень додаються).

Дубина Григорій Іванович, повідомив, що невиконання рішень, підробка документів звичайна справа в районі і потребує розгляду.

УХВАЛИЛИ:

Матеріали роботи комісії постійної комісії районної ради з питань законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту та адміністративно-територіального устрою передати на розгляд до постійної комісії районної ради з питань бюджету, фінансів, податків та інвестицій, до постійної комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку, дорожнього господарства, підприємництва, туризму, розвитку малого та середнього бізнесу, до постійної комісії районної ради з питань охорони здоров’я, материнства, праці та соціального захисту, до постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, спорту, національного та духовного відродження, до постійної комісії районної ради з питань розвитку села, аграрної політики, до постійної комісії районної ради з питань екології, рекреації, використання земель та природних ресурсів.

Головному лікарю КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» до 14.09.2017 року надати пояснення по зазначених фактах на ім’я голови Переяслав-Хмельницької районної ради та голови постійної комісії районної ради з питань законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту
та адміністративно-територіального устрою з приводу озвучених фактів на засіданні комісії.

Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про звільнення головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» Якименка Володимира Григоровича.

Три «За», нуль «утрималося», нуль «проти». Рішення прийнято.

До протоколу додається відео запис розміщений у мережі https://www.youtube.com/watch?v=GGwTcQH_qbU&feature=youtu.be

Голова комісії Швець М.М.

Члени комісії: Бобровнік Ю.В.

Дубина Г.І.

Василь Каток

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.