Чи буде гаряче: наступна сесія Переяслав-Хмельницької районної ради

0
2595

ПОРЯДОК ДЕННИЙ
засідання постійної комісії районної ради з питань
законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту
та адміністративно-територіального устрою Переяслав-Хмельницької районної ради Київської області
від 26.10.2017 р.

Присутні:
Голова комісії Швець Микола Миколайович.
Члени комісії: Дубина Григорій Іванович, Бобровнік Юрій Вікторович.

Відсутні члени комісії: Красуцький Анатолій Вікторович (секретар комісії), Заноз Михайло Миколайович.
Запрошені: Дяченко Сергій Михайлович (голова Циблівської сільської рада).
Ткач Сергій Анатолійович, Чередніченко Дмитро Іванович, Глоба Олександр Павлович (жителі села Світанок).

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. Про службову підробку документів, що призвела до незаконної видачі 114 га. в с. Світанок. Поведінка голови Переяслав-Хмельницької РДА Пряхіна Андрія Володимировича. (Доповідає Швець Микола Миколайович).
2. Про відсутність відео-аудіо супроводу роботи сесій та постійних депутатських комісій Переяслав-Хмельницької районної ради (Доповідає Швець Микола Миколайович, Клименко Юрій Васильович).
3. Про розгляд пояснень заступника голови Переяслав-Хмельницької районної ради «Про підробку службових документів засідання президії Переяслав-Хмельницької ради Київської області VII скликання від 23.11.2016 р. та перевищення службових повноважень заступником голови районної ради І.С. Бугаєнко» (Доповідає Швець Микола Миколайович, Бобровнік Юрій Вікторович).
4. Про відсутність пояснень голови Переяслав-Хмельницької районної ради Качклди Петра Григоровича «Про перевищення службових повноважень головою Переяслав-Хмельницької районної ради П.Г. Качкалда», делегування представників до госпітальної ради Лівобережного округу від Переяслав-Хмельницького району. (Доповідає Швець Микола Миколайович)
5. Про відсутність пояснень головою Переяслав-Хмельницької районної адміністрації Андрієм Пряхіним «Про відсутність адміністрацією пропозицій підписати контракт головному лікарю КЗ Переяслав-Хмельницька ЦРЛ Якименку Володимиру Григоровичу до 14.09.2017 р. (Доповідає Швець Микола Миколайович).
6. Про відсутність пояснень головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» до 14.09.2017 року надати пояснення по зазначених фактах на ім’я голови Переяслав-Хмельницької районної ради та голови постійної комісії районної ради з питань законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту та адміністративно-територіального устрою з приводу озвучених фактів на засіданні комісії від 08.09.2017 р. (Доповідає Швець Микола Миколайович)
7. Різне. Про формування пропозицій комісії до порядку денного чергової сесії та проектів рішень.

За такий порядок денний три «За», нуль «утрималося», нуль «проти».
Рішення прийнято.

Хід роботи

ПОРЯДОК ДЕННИЙ

1. СЛУХАЛИ:
Про службову підробку документів, що призвела до незаконної видачі 114 га. в с. Світанок. Поведінка голови Переяслав-Хмельницької РДА Пряхіна Андрія Володимировича. (Доповідає Швець Микола Миколайович).

ВИСТУПИЛИ: голова комісії Швець Микола Миколайович, який повідомив присутніх, що голова Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Пряхін Андрій Володимирович втручався у земельні спори у селі Світанок, підтримуючи приватний бізнес. Зі слів голови комісії є відео сходу села Світанок на якому сільський голова Липко Микола Ілліч повідомив про отримання погрози зі сторони голови Переяслав-Хмельницької РДА.

 

Дяченко Сергій Михайлович голова Циблівської сільської рада підтвердив факт отримання погроз. Голова комісії повідомив про надходження звернення учасників сходу села Світанок у якому громадяни просять депутатів Переяслав-Хмельницької районної ради висловити недовіру голові Переяслав-Хмельницької районної ради (текст звернення додається).
Бобровнік Юрій Вікторович повідомив, що голова Переяслав-Хмельницької РДА Андрій Пряхін порушує ЗУ «Про державну службу», зокрема:
Зокрема:
– підпункту 3, пункту 1 статті 7 Закону України «Про державну службу»;
– пункту 5 статті 8 Закону України «Про державну службу»;
– підпункт 4, пункту 3, статті 10 Закону України «Про державну службу»;
– підпункт 5, пункту 3, статті 69 Закону України «Про державну службу»;
– підпункт 13, пункту 2, статті 65 Закону України «Про державну службу»;
– статтю 11 Закону України «Про державну службу».
Порушив вимоги статті 64, 65, 69 Закону України «Про державну службу», в подальшому голова своїми розпорядженнями порушив вимоги статті 19 Конституції України та статті 147 Кодексу законів про працю України.
Видача ліків за Чорнобильською програмою розпочалася лише із 1 вересня 2017 року, тоді як гроші з державного бюджету почали надходити із квітня 2017 року. Затягування із видачею ліків була штучною, через не компетентність у цьому питанні голови Переяслав-Хмельницької РДА Пряхіна Андрія Володимировича, який безпосередньо відповідав за медицину в районі. Небажання головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня» Якименка Володимира Григоровича надавати приміщення для розміщення аптек, які готові працювати за програмою, що передбачає видачу ліків громадянам, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Лише завдяки втручанню депутатів районної ради Бобровніка Юрія Вікторовича, Григоровича Віктора Макаровича та отриманню широкого розголосу вдалося розпочати процес видачі ліків лише з 01.09.2017 року. Але після надходження грошей з державного бюджету громадяни 5 місяців продовжували не отримувати свої ліки.

УХВАЛИЛИ:
Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про висловлення недовіри голові Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації.

За такий порядок денний три «За», нуль «утрималося», нуль «проти».
Рішення прийнято.

2. СЛУХАЛИ: Про відсутність відео-аудіо супроводу роботи сесій та постійних депутатських комісій Переяслав-Хмельницької районної ради (Доповідає Швець Микола Миколайович, Клименко Юрій Васильович).

ВИСТУПИЛИ: Бобровнік Юрій Вікторович, який повідомив про наявність пояснень від заступника голови Переяслав-Хмельницької районної ради, які не відповідають дійсності. Тобто є фактично неправдою та намаганням ввести комісію в оману. Тому за два роки фактично не виконано рішення Переяслав-Хмельницької районної ради. (Текст пояснень додається).

УХВАЛИЛИ: прийти інформацію до відома та підготувати проект рішення про недовіру голові заступнику голови Переяслав-Хмельницької районної ради Івану Сергійовичу Бугаєнку на підставі рішення попереднього засідання комісії від 08.09.2017 року.

3. СЛУХАЛИ: Про розгляд пояснень заступника голови Переяслав-Хмельницької районної ради «Про підробку службових документів засідання президії Переяслав-Хмельницької ради Київської області VII скликання від 23.11.2016 р. та перевищення службових повноважень заступником голови районної ради І.С. Бугаєнко» (Доповідає Швець Микола Миколайович, Бобровнік Юрій Вікторович).

ВИСТУПИЛИ: Бобровнік Юрій Вікторович, який повідомив, що у поясненні пункт 3 не відповідає дійсності. Такого рішення не приймала, і відповідно не має такого повноваження, й відповідно тексту звернення на розгляд комісії не надавалося. Голова комісії Швець Микола Миколайович підтвердив факт фальшування відповідного звернення від Президії. (Текст пояснень додається).

УХВАЛИЛИ: прийняти інформацію довідома та проінформувати депутатський корпус про вказану не правдиву інформацію у поясненні заступника голови районної ради Бугаєнка Івана Сергійовича.

4. СЛУХАЛИ: Про відсутність пояснень голови Переяслав-Хмельницької районної ради Качклди Петра Григоровича «Про перевищення службових повноважень головою Переяслав-Хмельницької районної ради П.Г. Качкалда», делегування представників до госпітальної ради Лівобережного округу від Переяслав-Хмельницького району. (Доповідає Швець Микола Миколайович).

ВИСТУПИЛИ: Бобровнік Юрій Вікторович, Швець Микола Миколайович про відсутність пояснень від голови Переяслав-Хмельницької районної ради.

УХВАЛИЛИ: вимагати пояснень у голови Переяслав-Хмельницької районної ради під час роботи чергової сесії.

5. СЛУХАЛИ: Про відсутність пояснень голови Переяслав-Хмельницької районної адміністрації Андрієм Пряхіним «Про відсутність адміністрацією пропозицій підписати контракт головному лікарю КЗ Переяслав-Хмельницька ЦРЛ Якименку Володимиру Григоровичу до 14.09.2017 р. (Доповідає Швець Микола Миколайович).
ВИСТУПИЛИ: голова комісії Швець Микола Миколайович повідомив про відсутність пояснень голови Переяслав-Хмельницької РДА.
УХВАЛИЛИ: вимагати пояснень у голови Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Пряхіна Андрія Володимировича під час роботи чергової сесії.

6. СЛУХАЛИ: Про відсутність пояснень головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» надати пояснення до 14.09.2017 року по зазначених фактах на ім’я голови Переяслав-Хмельницької районної ради та голови постійної комісії районної ради з питань законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту та адміністративно-територіального устрою з приводу озвучених фактів на засіданні комісії від 08.09.2017 р. (Доповідає Швець Микола Миколайович).
ВИСТУПИЛИ: голова комісії Швець Микола Миколайович повідомив про відсутність пояснень головного лікаря. Бобровнік Юрій Вікторович повідомив про надходження пояснень за підписом головного бухгалтера КЗ «Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні» Малікової Л.М. Тоді як комісія вимагала пояснень у головного лікаря медичного закладу Якименка Володимира Григоровича. Пояснення, щодо стосується відсутності контракту надано ксерокопію, без оригіналу підпису, номеру та дати.
УХВАЛИЛИ: прийняти інформацію до відома. Відсутність пояснень віднести до переліку підстав притягнення головного лікаря до дисциплінарної відповідальності.

7. СЛУХАЛИ: Різне. Про формування пропозицій комісії до порядку денного чергової сесії та проектів рішень.

ВИСТУПИЛИ: голова комісії Швець Микола Миколайович проінформував про необхідність формування проектів рішень:
– Про підготовку листа до начальника СВ Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ НП в Київській поліції проханням проінформувати депутатів Переяслав-Хмельницької районної ради про результати слідства підробки службових документів Переяслав-Хмельницької районної ради, що призвели до незаконного захоплення землі в селі Світанок.
– Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» за порушення статуту закладу.
– Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» за систематичні порушення, що призвели до відкриття кримінальних впроваджень проти керівництва КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня».
– Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» за допущенні фінансові порушення.
– Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності з позбавленням виплати премії заступника голови Переяслав-Хмельницької районної ради Бугаєнка Івана Сергійовича.
– Внести до порядку денного наступної чергової сесії питання про висловлення недовіри заступнику голови Переяслав-Хмельницької районної ради Бугаєнку Івана Сергійовичу у зв’язку із підробкою службових документів Президії районної ради.
– Внести питання до порядку денного чергової сесії про притягнення голови Переяслав-Хмельницької районної ради Качкалди Петра Григоровича до дисциплінарної відповідальності, позбавити права отримувати премію до кінця поточного року.
– Внести в порядок денний чергової сесії питання про делегування представників до госпітальної ради Лівобережного округу від Переяслав-Хмельницького району.
– Внести до порядку денного чергової сесії Переяслав-Хмельницької районної ради питання про звільнення головного лікаря КЗ «Переяслав-Хмельницька центральна лікарня» Якименка Володимира Григоровича.

УХВАЛИЛИ: доручити керівнику виконавчого апарату Переяслав-Хмельницької районної ради підгодовувати відповідні проекти рішень за результатами роботи комісії від 08.09 та 26.10 2017 року до 10.11.2017 року.


Голова комісії Швець М.М.

Члени комісії: Бобровнік Ю.В., Дубина Г.І.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.