Депутат Віктор Григорович: Можна зробити ідеальний порядок у лікарні, тільки без Якименка

0
4967

До редакції НП потрапила копія депутатського звернення Григоровича Віктора Макаровича до голови Переяслав-Хмельницької районної ради Качкалди Петра Григоровича. Не дивлячись на складний почерк, Вашій увазі, пропонується набраний текст звернення, і фото.
Депутат районної ради Віктор Григорович відверто переконаний, що у Переяслав-Хмельницькій районній лікарні, відбуваються мільйонні зловживання під керівництвом головного лікаря Володимира Якименка. Окрім фінансових зловживань лікарня не дотримується медичних правил лікування, а головного лікаря Центру надання первинної допомоги Наталію Царенок та її медичний персонал (тобто сільської медицини) за наполягання та потурання районної влади поставлено у незручні умови праці, що не відповідають медичним вимогам.

Голові
Переяслав-Хмельницької райради
Качкалді П.Г.

Депутата райради
Григоровича В.М.

Шановний Петро Григорович!

Я звертаюся до Вас як голови Засновника комунального заклад «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ», яка являється власністю територіальної громади району.
Ситуація що склалася в районі складніша ситуації, яка була в газовому господарстві, але чужа людина, керівник облгазу Доболов вивчивши ситуацію звільнив Переяславщину від Казмірука. Ми жителі цього району, які обрані громадою району спостерігаємо як знищується в районі і місті медицина (нижче наведу факти). З Володимиром Григоровичем ми знаємося більше 30 років у нас були дружні відносини, але коли до мене почали звертатися виборці і особливо лікарі , назвали мені факти, а я їх акуратно провірив, у мене моментально змінилася думка і хто б він мені не був мені, я сказав би йому, що він керує лікарнею тільки в особистій вигоді, а тому самий вірний шлях – написати заяву, щоб не було соромно ходить по місту і району. В нас було декілька розмов він «вішає лапшу» на вуха вочевидь обманює і видається «святою людиною» (себе він називає – порядна і чесна людина).
У мене складається враження, що дехто «зомбований» його казками. Замінить його потрібно людиною не тією що працює в нашій лікарні, а новою людиною яка глибше розуміє реформу, закони , накази МОЗу і в лікарні нічого не потрібно робити, а все привести у правове поле і тоді не треба «держати в кулаці», як каже Якименко, а такі люди є, причому кілька осіб.
Щоб лікарня була «не без руля и ветрил» створити справедливу громадську раду по реформі медицини, змінити Статут який давно себе віджив і написаний «під Якименка».
А тепер кілька фактів, більша частина їх розкриється, коли вже не буде Якименка. Фінансово-господарську частину я не зачіпаю там, якщо потрібно, треба створити комісію і ми побачимо порядність, побачимо його (В.Г.) риси характеру.
Отже, деякі факти, я їх писатиму коротко, тому що вийде цылий том, за кожний з них я розкажу до чого це веде.
1. Мабуть єдина лікарня в Україні яка не має комунальної аптеки (свіжий приклад – чорнобильські кошти).
Комунальна аптека району давно потрібна і вона повинна бути.
2. Стоматполіклініка вже кілька років являється повністю поліклінікою Якименка. У 2016 році від поліклініки надійшло в кассу лікарні 310,9 тис. грн від двох стоматологів, а там там працює 11 стоматологів. За ці гроші лікарня могла побудувати «зразкову газову котельню». 6.Х.2017 я розповів Бугаєнку І.С. про роботу стоматполіклініки, 16 Х знов нагадав, сьогодні 25.Х працює по старій схемі у бідних селян втридорога здирають гроші, значить тут вигідно не лише Якименку, словом Кримінально-корупційна модель. Якщо після 26.Х систему роботи не буде змінено, я змушений буду звертатися у правоохоронні органи. Результатів чекають лікарі. Петро Григорович! Це у Ваших силах. Зробіть так як зробили з рентгенобстеженням в районі.
3. Невідкладна медична допомога (це взагалі новее в медицині як податкове казначейство, центр адміністративних послуг). Якименко її забрав і зробив «пародію невідкладки». Щодоби у 2016 р. Списувалося 131 л. Бензину, зарплату не знаю як поступала, але невідкладка так як треба по лікуванню людей не робила.
4. З 2013 р. Згідно наказів МОЗ створено ЦПМСД (зараз Царенок Н.П.). На сесіях і по бухгалтерії, ми також створили новий комунальний заклад з своєю територією, приміщенням, майном, кадрами, тощо. До цього часу цього незроблено і якщо ми цього не зробимо ми одержемо крах Центру і сільської медицини, втрата кадрів, які змушені будуть платит из своїх доходів за медпослуги чи пацієнтів . За те у 2013 р. з райлікарні (ЦРЛ) було «вижито» 12 сильних спеціалістів. (це цвіт медицини Переяславщини, середній вік 32. р. ).
Називаю їх поіменно і вони вернуться в райлікарню, якщо не буде Якименка (по-моєму вони всі мають житло в П-Хм)
1. Личко Олена Вол – Анестезіолог
2. Долина Тетяна Вол. – сімейний лікар.
3-4 Подружжя Гомонай – травматолог, кардіологі, сімейний лікар.
5. Єзерська Олена Вікторівна – окуліст.
6. Приходько Анна Сергіївна – анестезіолог.
7. Шацька Оксана Іван – ЛОР
8-9. Подружжя Аль-Дайбах – психіатр-терапевт.
10. Самір Муханодович – терапевт.
11. Свитко Олена Мик. – терапевт.
12. Соломаха Роман Мико. – хірург.
Так от, частина з цих лікарів могла працювати на невідкладці, що вимагає МОЗ.
5. Згідно законів і наказів лікарня повинна направляти хворого, якщо не можуть лікувать, встановити тут діагноз, в іншу лікарню (в нашу обласну) працюючи з облдержадміністрацією по клінічних протоколах. Наша лікарня цього не робила лікарі лікували не встановлену хворобу, одержували гроші від пацієнтів, які після лікування становилися каліками або вмирали. Хворому, який лікувався, або їхали самі в Київ, лікарня повинна видавати консультативний висновок, який віддається фельдшеру а в сільську медамбулаторію. Але який консультативний висновок видасть лікарня, якщо в нього лікували невроз (ставили капельниці), а в цього хворого пухлина в голові розміром з сірникову коробку.
Маю дуже багато прізвищ, Коля Коноваленко і інші. Словом зв’язку лікарні із мед амбулаторіями немає. Висновок.
6. Є підозра у наданню допомоги від лікарні пільговим категоріям населення. Так наприклад у 2016 р. хворим з хронічною хворобою нирок надано на суму 140,2 тис. грн. (це на гемодіаліз). Тільки нібито 3 особи получили з міста – решта – ні).
Словом потрібно зробити перевірку.
Я думаю, що тут достатньо фактів, які підтверджують, що Якименко повинен віддати лікарню, так як віддає невідкладку.
Петро Григорович від Вас люди чекають змін, змін чекають і лікарі. Засновник (райрада) повинна спрямовувати роботу органу управління (райдержадміністрація).
7. На засідання шоу-комісії Ви сказали, що є приміщення для Центру Бугаєнко І.С., сказав, що це приміщення дитсадка, а потім щось сказав, що воно не підходить. Якщо є приміщення то доцільно перевести стоматполіклініку, а стоматполіклініку віддати Центру, адже по положенню Центр повинен мати лабораторію, флюрографкабінет, фізіотерапевтичний кабінет, електрокардіографічний і ін.., а в якщо цього не буде Центр повинен буде оплачувати ЦРЛ всі послуги сільських жителів (згідно реформи). Тому за Центром треба закріпити приміщення, якщо немає нового (іншого). І виконати рішення сесії 2012-2013 р., щодо розподілу лікарями і Центру, тут повинна спрацювати та комісія, яку ми утворили на попередній сесії, розподілити справедливо на обідивши ні Якименка ні Царенок і можливо вивчити якийсь подібний досвід.

З повагою Григорович В.М. Підпис

P.S. Це не ремонт доріг чи щось інше нехай в країні безпорядок, але в коммунальному закладі можна зробити ідеальний порядок, тільки без Якименка В.Г.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.