Громада Переяслава-Хмельницького тепер сама вирішує куди витрачати частину грошей міста

0
1945

Більша частина людей звикли до думки, що бюджетний процес на місцевому рівні – це прерогатива лише депутатів місцевих рад. Проте існує інструмент, завдяки якому рішення до процесу бюджетування можуть активно залучати звичайних мешканців. Це громадський бюджет – інструмент прямої демократії, за допомогою якого кожен мешканець має змогу долучитися до бюджетного процесу, зрозуміти його принципи та вплинути на рішення щодо витрат частини муніципального бюджету.

Змінювати своє місто, самостійно подавати проекти та отримувати кошти на їх реалізацію прагнули і мешканці Переяслав-Хмельницького. Для цього їм потрібен був Громадський бюджет. Тому депутатом Переяслав-Хмельницької міської ради Максимом Іващенко було ініційовано та спільно з іншими обранцями прийнято Програму та Положення про громадський бюджет у місті Переяслав-Хмельницький на 2017-2021 роки.

«Жителі міста отримали змогу частину міського бюджету використовувати на власний розсуд, безпосередньо подаючи свої ідеї у формі проекту та голосуючи за них. Таким чином громада сама вирішує, що вони хочуть щоб будували у їхньому місті, чи то дитячий майданчик на краю міста чи автобусну зупинку в центрі» – Максим Іващенко, депутат Переяслав-Хмельницької міської ради.

Важливо: З 7 вересня вже розпочався прийом проектів від жителів міста для участі у програмі «Громадський бюджет міста Переяслав-Хмельницького на 2017-2021 роки» і триватиме до 30 вересня 2017 року (з правилами участі можна ознайомитись в Положенні про громадський бюджет). Детальніше на сайті Переяслав-Хмельницької міської ради в розділі Громадський бюджет.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.