Військовий полігон біля с. Дівички відвідали члени Комітету з питань національної безпеки і оборони

0
2962

У виїзному засіданні 10 листопада на військовому полігоні біля населеного пункту Дівички Переяслав-Хмельницького району Київської області взяли участь народні депутати, представники оборонних підприємств, розробники-конструктори, представники державних замовників з оборонного замовлення на підприємствах, в установах і організаціях. Про це йдеться на офіційному веб-порталі Верховної Ради України.

На полігоні пройшов огляд та випробування окремих зразків озброєння, зокрема стрілецької зброї калібром 12,7 мм, снайперських гвинтівок, мінометів калібром 60 мм, 82 мм та міномету «Молот» калібром 120 мм.

Голова Комітету Сергій Пашинський зазначив, що продемонстровані зразки озброєнь були виготовлені ПАТ “Завод Маяк” та КБ “Артилерійське озброєння”, частина з них вже знаходиться на фронті, інші – будуть відправлені туди найближчим часом.

Сергій Пашинський наголосив, що особливо на передовій чекають на новинку української зброї – 60-мм міномет.

Технічний директор заводу ПАТ “Маяк” Валерій Синіцин зазначив, що “зазвичай на розробку нового виду озброєння потрібно 8-9 років, натомість українські конструктори впоралися за півроку, зараз тривають державні випробування зразків і далі їх візьмуть на постійне використання”.

Заступник Міністра оборони Ігор Павловський повідомив, що орієнтовний термін випробовування цього міномету становить один місяць, після цього його почнуть постачати в бойові частини.

Учасники засідання мали змогу продемонструвати свій стрілецький вишкіл на окремих представлених зразках.

Присутні на полігоні під час огляду та випробувань представники засобів масової інформації особисто пересвідчилися у можливостях представлених зразків озброєння, які забезпечують обороноздатність нашої держави, та надають можливість гідно протистояти збройній агресії.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.