Підробка документів, погрози, невиконання законів, звичайні буденні справи Переяслав-Хмельницької РДА та керівництва районної ради

0
2429

У мережі викладено засідання постійної комісії районної ради з питань законності, правопорядку, депутатської етики, регламенту та адміністративно-територіального устрою Переяслав-Хмельницької районної ради Київської області, яка відбулася 26 жовтня 2017 року.

Це засідання логічне продовження попередньої комісії, що відбулася ще у вересні.

Чим цікаве це відео? Тим, що районні депутати відреагували на звернення жителів села Світанок, які просять депутатів районної ради проголосувати за недовіру голові Переяслав-Хмельницької РДА Андрію Пряхіну. Відповідні звернення селяни відправили вищому керівництву держави, області та генеральному прокурору. Більше фото звернення тут

Члени комісії проголосували за внесення до порядку денного наступної чергової сесії питання про висловлення недовіри Андрію Пряхіну.

27 вересня 2017 року, під час сходу села, очільник громади повідомив, що Андрій Пряхін погрожував, поламати, руки-ноги, активістам, якщо ті не віддадуть Пушні землю.

Нагадуємо, що нещодавно світанківці перекривали автотрасу Бориспіль-Дніпро і вимагали зустрічі із Головою РДА Пряхіним, бо вважають, що він причетний до захоплень їх земель фермером-рейдером Пушнею.

Проте голова РДа не з’явився.

Під час цього засідання, інший сільський голова (Циблі), підтвердив слова світанківського сільського голови, що голова Переяслав-Хмельницької РДА «попереджав», про наслідки для їх, якщо вони не віддадуть землю.

Депутати також розглянули питання які стосувалися надання пояснень голови районної ради Петра Качкалди, голови РДА Андрія Пряхіна, головного лікаря місцевої ЦРЛ Володимира Якименка, заступника районної ради Івана Бугаєнка.

І встановили, що Володимир Якименко, надіслав лише одне пояснення, що стосувалося, не укладення ним контракту, і то воно було без дати і явно адресувалося не по-суті запитань членів комісії, і то була ксерокопія. Мабуть, хтось із клерків районної ради, просто десь зробив його копію і долучив до матеріалів комісії.

На інші запитання комісії, Володимир Якименко не надав жодних пояснень, а, натомість надійшли пояснення за підписом головного бухгалтера ЦРЛ Малікої. Депутати зауважили, що поки, що від неї, вони не вимагали пояснень, щодо питань які розглядалися раніше. І проголосували за притягнення головного лікаря переяславської ЦРЛ до дисциплінарної відповідальності.

Фактично головний лікар уникає прозорості у своїй роботі та ігнорує зауваження засновника до його роботи. Що, відповідно вказує на існування систематичних порушень у роботі головного лікаря ЦРЛ.

Заступник голови районної ради Іван Бугаєнко, теж надав пояснення, щодо того, чому немає відео трансляцій засідань сесії та комісій, зазначивши неправдиву інформацію. Також, депутати переконанні, що Іван Бугаєнко підробив рішення Президії районної ради, намагаючись очорнити керівний склад Переяслав-Хмельницької РДА. Він розіслав листи до вищих органів влади у Києві, звернення, яке Президія не робила. Та й, згідно регламенту районної ради, Президія це координаційний орган, який затверджує лише порядок денний сесії. Будь-які звернення від районної ради, можуть бути лише за рішенням сесії.

Ну і голова районної ради Петро Качкалда, теж перебрав на себе повноваження сесії районної ради, і не читаючи відповідні нормативно-правові документи, своїм розпорядженням відправив, керівника виконавчого апарату районної ради та головного лікаря ЦРЛ до госпітальної ради Лівобережного округу. А мало це бути за рішення сесії районної ради.

Хто ж захистить селян, від крадіжок землі, знущань у чергах ЦРЛ та байдужості районного чиновництва?

Василь Каток, спеціально для НП

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.