Головни лікар Якименко знущається із платників податків

0
2057

Голові Переяслав-Хмельницької РДА

Пряхіну А.В.

 

На виконання усного доручення голови Переяслав-Хмельницької РДА від 07.06.2017 року, підготовлено аналіз поданих проектів програм, що стосуються системи охорони здоров’я у Переяслав-Хмельницькому районі

 

Проект Програми «Цукровий та нецукровий діабет на 2017-2018 рр. в Переяслав-Хмельницькому районі»

 

        Мета вказана в пояснювальній записці не співпадає з метою, яка зазначена в проекті Програми.

       Проект Програми містить 6 основних завдань. Проте з тексту програми, супровідних матеріалів не зрозуміло, яким чином вони будуть реалізовані. Не вказано можливість практичної оцінки майбутніх результатів. Не визначено відсоток  готовності виконавця до реалізації Програми станом на дату подання, не вказано наявну матеріально-технічну базу для початку роботи над реалізацією Програми, наявність додаткового кадрового забезпечення. Не вказано відсоток нестачі ресурсів для 100% подолання існуючої проблеми.

 

У «Розділі 1» вказана офіційна статистика по району. Однак зазначено, що кількість хворих насправді у 3-4 рази більша. У тексті відсутні заплановані заходи, які б дозволили по завершенню цієї Програми провести 100% діагностику населення та отримати точні дані. Без цих даних не можна зрозуміти наскільки ефективною буде запропонована сума фінансування для боротьби з хворобою та забезпечення існуючих офіційно виявлених пацієнтів, оскільки кошти передбачені на офіційно діагностованих – випливає з проекту Програми.

 

      У завданні Програми :

– «підвищення рівня обізнаності населення з питань профілактики цукрового та     нецукрового діабету». Проте в тексті не ясно, яким чином те все буде здійснено і не зрозуміло, яку суму на те передбачено;

– «поліпшення своєчасної та ранньої діагностики цукрового та нецукрового діабету, підвищення з цією метою кваліфікації медичних працівників». З тексту проекту Програми не зрозуміло, яку кількість медичних працівників буде направлено на підвищення кваліфікації та яким чином вона буде здійснюватися;

  • «постійний моніторинг рівня захворюваності населення на цукровий та нецукровий діабет та стану надання діабетологічної допомоги населенню». Не вказано як здійснюватиметься такий моніторинг захворюваності, не передбачено проміжних та остаточних звітів з цього приводу;
  • «впровадження сучасних інформаційних технологій для оцінки ефективності проти діабетичних заходів». У проекті Програми не вказано, які наразі використовуються технології для оцінки ефективності заходів. Не зазначена прогнозована ефективність потреби у фінансуванні таких заходів. Не розшифровано, про які конкретно сучасні інформаційні технології йде мова.

       Основні завдання Програми  «Розділу 2» не співпадають з «Розділом 5» Прогноз результатів виконання Програми. Тобто завдання ставимо одні, а результати хочемо інші.        

        Висновок: Запропонований Проект програми потребує доопрацювання.

Проект Програми «Переяслав-Хмельницька района цільова соціальна програма протидії захворюванню на туберкульоз на 2017 рік в Переяслав-Хмельницькому районі»

Подання не оформлено належним чином. Проект розпорядження голови РДА «Про схвалення …» оформлений не належним чином. Мета в пояснювальній записці до розпорядження  відрізняється від мети в проекті Програми. У другому проекті  розпорядження головним розпорядником коштів визначено КЗ «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ», тоді як в заходах Програми розписана участь інших медичних установ району та області. Їхні бюджети на передбачені завдання та заходи не відображені, що ставить під загрозу зриву 100% ефективність виконання Програми. Загалом ця Програма розписана на результатах, відображених у даних обласної Програми. Про що свідчить «Розділ 1» пректу Програми. А також очікувані результати, цитую «мешканців Київщини». Жодних зазначених даних, що стосуються ситуації,  яка скалалась в Переяслав-Хмельницькому районі не відображено. Також  у паспорті Програми не зазначені всі учасники Програми. Проте в розділі завдань та заходів – вони вказані.

         Висновок. Запропонований проект Програми потребує доопрацювання супровідних документів та прив’язки до Переяслав-Хмельницього району.

                     Проект Програми «Онкологія на 2017-2018 рр.»

       Висновок. Потребує 100% доопрацювання відповідно до вимог Переяслав-Хмельницької районної ради VII скликання. Звільніть того, хто її готував. Особливо за проект розпорядження голови РДА «про схвалення …». Жовтим маркером виділено текст.  Очікувані результати відсутні.

Проект Програми «Здоров’я» на 2017 рік в Переяслав-Хмельницькому районі»

Подання із затертим 2016 роком та виправлено на 2017 рік. Відповідними документами з діловодства в Переяслав-Хмельницькій РДА таких дій не передбачено.

Проект розпорядження «про схвалення районної програми…»  сформовано не відповідно до вимог Інструкції з діловодства Переяслав-Хмельницької РДА. Назву координатора робіт вказано не правильно.

      Сам текст Програми на 2017 рік ідентичний тексту Програми на 2016 рік. Змінилися тільки дати, суми та окремі відсоткові показники.

       Висновок. Нічого нового не пропонується. Від виконання ідентичної Програми ми отримали ще гірші показники, ніж були в 2015 році. Смертність та інвалідність навпаки зросла. Поставленої мети не досягнуто.

     Пропозиція. Зібрати окремих експертів, незалежних лікарів, депутатів та визначити чітко мету, оперативні завдання, короткострокові результати на цей рік. Обговорити та прийняти відповідні управлінські рішення.

Загалом проекти документів не оформлені згідно вимог Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації та Переяслав-Хмельницької районної ради VII скликання.

 

Перший заступник                                                            Ю.В. Бобровнік

 

 

 

 

 

 

 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.