Шок! 200 тис. грн. щоб з Помоклів привезти котел!!! Докерувалися!

0
2811

Вчора на засіданні постійних комісій Голова Переяслав-Хмельницької РДА Андрій Пряхін вніс пропозицію по ЦРЛ.

Пам’ятаєте, я сварив Якименка за ТОВ «Укрспецтепло», яке опалює ЦРЛ дровішками, а саме за невигідний договір який був укладений. На наступний опалювальний сезон Укрспецтепло, яке просунув у наш район в.о. голови Рда в 2014 році Юрій Клименко (нині керівник виконавчого апарату при Качкалді) виставила таку ціну за тепло, що виявляється дешевше топити газом.

У 2015 році Якименко переконував, нас депутатів, що газові котли стоять на місці, і що вони в будь-який момент, можуть бути запущені. Але ось у 2017 році, зі слів Андрія Пряхіна, вони виявилися не при годними до експлуатації!!! Щось у них там тече.

І тому ЦРЛ просить 200 тис. грн., на монтаж-демонтаж, котла із Помокельської ЗОШ. Шкільний газовий котел такої ж самої моделі і потужності, як і ті, що стоять в ЦРЛ.

Зі слів керівництва району, новий економніший котел такої потужності коштує, 500-600 тис. грн. Перед цим, нагадаю, (минулої сесії) Якименко просив 100 тис. грн. на тепломережі, які в тому році 100% полагодили. Просив не на ліки, не на мед обладнання, не на житло для молодих лікарів. а труби..

Тобто хочуть 200 тис. грн., щоб з Помоклів привезти котел і його встановити. Звісно, якщо там вже не відкрутили якихось деталей. А якщо відкрутили, то ще попросять грошенят.

Резюме:
1. Договір на теплопостачання для ЦРЛ був укладений кабальний. Бобровнік був правий коли стверджував, що його потрібно розривати. І за підписання когось потрібно притягувати до відповідальності.
2. Якименко підписавши його ніякої економії та якості теплопостачання для ЦРЛ не забезпечив. Принаймі на енергозатрати ми тільки з районного бюджету суму збільшували. Це неефективний менеджмент і за це потрібно звільняти. Байки проте, що хтось колись змушував Якименка підписувати, слухати я не хочу. Якименко і в долі, і в темі.
3. Від кабальних умов, УКРспецтепло, розірвавши договір, свого часу відмовилися Госпіталь та Жовтневська ЗОШ. Зі слів Андрія Пряхіна, чистий прибуток Укрспецтепло, тільки на ЦРЛ має не менше 1 млн. грн., а ще топить у школах нашого району. Не забагато ?! Хтось напише, щоб я не рахував чужі, гроші. Ні, шановні, то бюджетні гроші! І ось як вони в тиші освоюються!

Мої пропозиції (варіанти), допоки у нас є кошти, :
1. Звільнити негайно Якименка. Грошей йому «зароблених» вистачить до кінця!
2. Купити новий сучасний економний газовий котел.
3. Викупити твердопаливні котли у Укрспецтепло, виділити кошти і на КЗ «Агролісгосп», придбати палетну установку, і в наших районних лісах, по собівартості робити палети, заготовляти дрова. І, ці 10 млн грн., які ми витрачаємо на опалення, віддавати власному районному комунальному підприємству. А це наші податки і нові робочі місця. І, це ще оборотні кошти для юридичного оформлення колгоспних лісів та лісосмуг.
4. Придбати власні котли на альтернативних видах опалення і встановити їх. Геть цих посередників.

Тягти з Помоклів старий котел за 200 тис. грн.., який три роки не працював і не обслуговувався, сенсу не бачу!

МегаЗло! )

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.