NYT: Трамп займає позицію РФ щодо України

0
1222

Трампа не насторожує, що загострення на Донбасі сталося незабаром після його телефонної розмови з Путіним.

Президент США Дональд Трамп сумнівається в тому, що Москва дійсно підтримує проросійських бойовиків на сході України. Про це на сторінках New York Times пише Джулі Хішфілд Девіс, нагадуючи слова Трампа, що нібито “ніхто не може сказати точно”, з ким воює українська армія, зазначає Корреспондент.net.

На думку журналістки, тим самим Трамп фактично стає на бік президента Росії Володимира Путіна, який вже довгий час заперечує причетність своєї країни до конфлікту в сусідній країні.

“Вони (бойовики на Донбасі, – ред.) – лояльні сили. Ми не знаємо, хто керує ними, вони некеровані. Здається, що саме так і є. Ми з’ясуємо. Я здивуюся, але ми побачимо”, – сказав Трамп в ефірі Fox News.

Оглядач пише, що ці останні коментарі президента США вказують на те, що його бажання поліпшити відносини з Росією впливає на його ставлення до російського вторгнення в Україну, відбиватися від якого українських солдатів вчать, зокрема, і американські військові.

Раніше під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком Трамп сказав, що бажає працювати з Києвом і Москвою для вирішення конфлікту. Але при цьому він зазначив, що хоче “відновити мир уздовж кордону”, тоді як насильство зараз відбувається на українській території.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.