Кримінальний мер Переяслава Саулко! Хуліган!

0
7229

Протягом 2023 року правоохоронці проти переяславського міського голови відкрили низку кримінальних проваджень. Прокуратура та поліція підозрює міського голову Вячеслава Саулка і його підлеглих  у проведенні підставних тендерів із заздалегідь відомим переможцем, що призвело до оформлення в центрі міста 20 соток землі на однокурсника сина мера Руслана Саулка. Ми про це вже писали тут .

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом купівлі мером через комунальне підприємства 60 Сакур за ціною у 5 разів дорожче ніж середньо по ринку, при тому, що продавець привіз не ті Сакури. які замовлялися на площадці Прозоро.

Також мера Саулка підозрюють у підробці службових документів  та незаконному призначенню головного лікаря Переяславської лікарні, без погодження із іншими засновниками громадами лікарні без конкурсу. Відповідно громадський активіст ГО «Стоп корупція» Богдан Тищенко повідомив, що за цим фактом відкрито кримінальне провадження.

Після нападу міського голови  на депутата Бориспільської районної ради Юрія Бобровніка,  поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нанесення легких тілесних, хоча депутат у заяві просив відкрити провадження за фактом перешкоджання посадовою особою, а саме Переяславським міським головою, виконувати йому його обовязки, як депутата. Тобто слідчий вважає, що мер вчинив хуліганські дії.

Київська обласна прокуратура порушила проти начальника відділу освіти Переяславської міської ради кримінальне провадження за фактом крадіжки 455 тис. грн. на ремонті укриття в дитячому садочку. Пізніше стало відомо, що начальник відділу освіти опинився в лікарні, і лікарі неофіційно стверджують, що то була спроба самогубства.  

Потім через кілька днів Київська обласна прокуратура  повідомила, що відкрила інше кримінальне провадження за фактом розтрати 86 тис. грн. на ремонті вже іншого укриття в іншому дитячому садочку міста.

Жителі міста активно у ФБ і при особистих зустрічах критикують міського голову за невчасний та неякісний ремонт укриттів для дітей. Ненавидять мера, за те що Саулко особисто зірвав очний навчальний процес у всіх школах міста протягом 2022-2023 навчальних років, навідріз відмовляючись влітку 2022 року будувати укриття у навчальних закладах.

Деякі депутати теж не задоволені роботою мера напрямку будівництва укриттів

Вже відомо, що у місті найбільші школи №5, №6 та №7 з 01 вересня 2023 року не побачать за своїми партами учнів, бо відсутні укриття, хоча зі слів мера гроші виділено. А ті школи де діти таки сядуть за парти, укриття зробили або батьки власним коштом, або свої укриття надали для дітей приватні підприємці, в яких укриваються також їхні робітники, тому дуже сумнівно, що всі діти поміщаються в таких укриттях.

Це стосується укриттів, що поруч зі школами №4 та №2 міста Переяслав. А в садочках команда мера погоріла на завищених цінах, неякісному ремонті, і відкатах, що переросли у кримінальні провадження. Тим більше, що правоохоронці перевіряють ще кілька укритів у садочках, де мер за космічні бюджетні кошти робив ремонт. Тому переяславці переконані, що й там команда мера нагріла руки та свої кишені.

Всі ці дії мера, викликають серед громадськості обурення, жителі громади закликають мера скласти свої повноваження і йти Геть! Також жителі Переяславської громади просять втрутитися центральну владу і відкликати з посади міського голови Вячеслава Саулка, як такого, що шкодить репутації партії «Слуга народу» від якої він обирався.

Журналістам НП стало відомо, що 24 серпня міському голові, під час офіційного заходу стало зле і він втратив свідомість, біля міської ради навіть чергувала карета швидкої допомоги, деталі тут

Ми вже писали про ТОП 16 провалів переяславського мера Саулка

Також нагадували передвиборчі обіцянки Вячеслава Саулка, які так і лишилися обіцянками

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.