Топ 16 провалів Переяславського мера Саулка

0
8028
Сакури як символ корупції Саулка

«Взяти за вуса та телепнути об землю».

№1. Саулко придбав сакури за 6350 грн в Кіровоградській області, коли на сусідній вулиці у Переяславі підприємці продають їх за 1100 грн. за штуку.

допис у місцевій групі тому як доказ

Куплено було 60 штук і ще планується придбання 200 штук. З цього приводу місцева поліція розпочала розслідування відкривши кримінальне провадження. Восени 2022 року Салко висаджує на проїздній частині проспекту декоративні верби по ціні 1200 грн за штуку, при їхній ринковій ціні 250-450 грн за штуку. А Сакури висаджував на фоні того, що громадські активісти у Переяславі висаджували місцеві види дерев, які їм безкоштовно надав місцевий держлісгосп.

№ 2. З початком війни у березні 2022 року Саулком було створено при міській раді благодійний рахунок куди підприємці Переяславської громади перерахували для територіальної оборони (хлопців, що стояли на блокпостах) більше 2 млн. грн. Проте хлопці на блок постах нічого не отримали. Ні літри пального. Ні лопат, ні машин.  Звіт мера з цього приводу толком з громади ніхто не бачив, а те що міський голова звітував у міській раді під час сесії було просто загальні слова в які депутатам потрібно було просто повірити, жодних актів не було представлено.

№ 3. Мер здав в оренду Переяславській ТЕЦ (власники білоруси та росіяни, що заховалися під офшорною вивіскою і російськомовною назвою ТОВ «Югенергопротранс») 2 га промислової комунальної землі, яка до того, з 2017 року була самозахоплена білорусько-російськими власниками. І замість того, щоб притягти їх до відповідальності і вимагати відшкодування збитків. Саулко продавив місцевих депутатів і здав в оренду.

Тепер у громад масово вирізаються дерева. Більшість містян переконані, що деревина йде на потреби ТЕЦ. Саулко масово винищує, вирізає дерева у місті, які реально здорові. Ушкоджені дерева омелею, як стояли так і стоять.

Це дуже обурює містян. Адже не озброєним оком, видно що ті хто вирізає дерева, цікавляться діловою деревиною. А щотижня до кабінету мера загодить директор переяславської ТЕЦ Мілюта Андрій.

Саулко агітує жителів громади везти деревену на переяславську ТЕЦ

№ 4. Саулко кілька разів продавлював депутатів, щоб ті проголосували і передали керуючій справами міської ради Тетяні Гич, 10 соток комунальної землі по вулиці Героїв Небесної сотні (район Автовокзалу). Нагадаємо, що та земельна ділянка мала статус комерційної і підлягала продажі на аукціоні.

отак чиновники міської ради збагачуються!

Але якимось дивом вона отримала статус під будівництва житла і безкоштовно отримала її працівниця міської ради, яку злі язики називають дуже дорогою нелегальною жінкою серцю Саулка. Мер навіть по цій вулиці асфальт поклав. Правда лише у тій частині де знаходяться ці 10 соток. Решта вулиці не отримала асфальту.

№ 5. Саулко змусив вчителів, працівників міської ради, решту комунальників «скинутися» із заробітної плати на пам’ятник Сікорському. Рахунок на який відкрито у ГО «Відродження Переяслава». Засновником якого є Саулко.

Саулко сам собі із бюджетників гроші збиває по факту

Поставити пям’ятник Саулко на прохання екс-мерів Сокура та Якименка, планує на місці просвітницького центру громадського активіста Миколи Богатиря, який своїм коштом вже багато років відбудовує старе приміщення, яке руйнується. Тобто приміщення планується знести. До війни ця ініціатива вже викликала хвилю обурення у містян.

№ 6. Мер Саулко через комунальне підприємство у свого ФОП-сина закупляв за бюджетні кошти стерилізацію безпритульних собачок та корм для них. Це не тільки ймовірний конфлікт інтересів, але банальне звичайне аморальне невігластво. Батько допоміг за кошт міського бюджету підтримати бізнес сина. Багато хто з містян переконаний, що фактично стеріалізація не проводилась,  а гроші списані по актах.

№ 7. Саулко підняв тему переходів релігійних громад УПЦ МП до ПЦУ, але на шляху переходу десь випав і з процесу і покинув релігійні громади на призволяще. Таким чином у самому місті Переяслав, три релігійні громади не можуть зайти до своїх церков, бо батюшки УПЦ МП не віддають ключі, а Саулко наче нездатний їх забрати. А ті, церкви де релігійні громади зайшли у свої церкви, то повернення ключів відбулося лише завдяки втручанню територіальної оборони громади.

№ 8. Саулко посварився із директором НІЕЗ «Переяслав», звинувативши останнього у тому, що музейники довели до аварійного стану Дзвіницю Вознесенського Собору, що стоїть у Переяславі. Написав відповідні скарги, що навіть сам Міністр культури приїздив розбиратися разом і профільним комітетом Верховної Ради України. Але виявилося що дзвіниця знаходиться на балансі виконавчого комітету Переяславської міської ради. Мер виявився посміховиськом. Але Саулко перед музейниками не вибачився. Наступного року Саулко на виготовлення проект кошторисної документації списав 1 млн 300 тисяч гривень. Але самі роботи із реконструкції так і не розпочав. Жителі підозрюють, що таким чином просто було освоєні кошти. А ремонтувати дзвіницю Саулко і не збирався. Адже у бюджеті 2022  і 2023 років, на це не виділено ні копійки.

№ 9. Саулко також розпочав воювати зі своє командою, нібито ініціатором війни стала та сама кохана керівниця апарату. Першим у немилість до Саулка потрапив його вірний друг, перший заступник, голова його передвиборчого штабу Анатолій ФЕСЕНКО. Мер вимагав  у депутатів його відставки, депутати не підтримали відставку, але чоловік і на роботу не ходить, і певний час отримував заробітну плату. У його кабінеті свої булочки розмістила керівниця апарату Тетяна ГИЧ.

на фото з права від Салка керуюча справами Тетяна Гич

Правда кабінет без вивіски. Вона стала «смотрящою» за тим хто входить до кабінету Саулка. Наступним хто впав у немилість це староста села Гайшин, який будучи перед тим, депутатом Переяславської міської ради (найбільше набрав голосів  із депутатів ПП «Слуга народу») Нагадаємо, що Саулко обійшов свого конкурента Тараса КОСТІНА (кандидат від ЄС) лише на 43 голоси. І ці голоси йому приніс своєю агітацією, саме Олександр Якуба. Наступною хто впав у недовіру до пані Мерші стала секретар міської ради Ліда ОВЕРЧУК. Вона перетворилася на таку собі чиновницю, до якої мало хто із підлеглих заходить. А вона по-суті чиновник міської ради, яка має крісло, проте немає повноважень. Наступним хто потрапив у немилість до Саулка став його вірний соратник голова фракції ПП «Слуга народу» у Переяславській міській раді Михайло ШАМРАЙ. Салко кілька разів збирав фракцію  «Слуг народу» і вимагав від депутатів проголосувати за його звільнення. Слуги народу відмовилися звільняти Михайла ШАМРАЯ. Хоча є ймовірність, що він дотисне фракцію.

№ 10. Саулко у 2021 році за 1,5 мільйони гривень відремонтував покрівлю колишньої Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації, який не протікав, був у чудовому стані. Це викликало хвилю обурення серед містян, адже, у явіть собі Саулко побудував, ще один дах, поверх покрівлі попереднього даху. Не міняючи старих конструкцій і покрівлі. І сміх і гріх, і мер у Переяславі просто ідіот, говорили містяни. Ще раз. Саулко навіть не демонтував стару покрівлю, а просто поверх вліпив нову. У приватних розмовах Саулко визнавав, що «лохонувся», але гроші підприємцям перерахували. Чому Саулко «лохонувся» запитаєте Ви? Приміщення до міської ради перейшло у спадок від ліквідованої Переяславської районної державної адміністрації. Підставою для ремонту даху стали жовті плями.  на стелі кількох кабінетів. Проте після ремонту даху, почалися з’являтися і нові плями. То протікала опалювальна система, радіатори та труби, що знаходилися на горищі адміністрації. Одним словом сміх. Який коштував переяславцям 1,5 млн. грн. по курсу 28 грн за долар США.

№ 11. Саулко посварився з усіма головами сусідніх сільських громад. Він їх вважає меншовартісними, і переконаний, що він ці громади приєднає до Переяслава. Також він посварився із обласним і районним керівництвом. Тому за останні три роки від Київської обласної ради Переяслав не отримав жодної копійки на масштабі проекти Саулка. Тоді як сусідні громади отримували. Наприклад, Дівичківська громада отримала 5 млн. грн. на утеплення школи у Стовпягах. Навіть коли приїздив Зеленський до Переяслава, то зустрівся із мером. А охорона навіть не пускала мера на зустріч Президента  зі студентами у місцевому університеті. Причина була у тому, що тодішній голова КОДА називав Саулка НЕАДЕКВАТом. Але найбільший конфлікт у мера виник із переяславським військовим комісаром Андрієм Кононом у березні 2022 року. Мало того,  що вони публічно жорстко сварилися із лайкою на апаратних нарадах, Конон звинуватив Саулка, що той роздав місцевим бандитам автоматичну зброю, і що вона зникала. Дійшло до того, що приїхала СБУ із кулеметами та очепила, район міської ради. СБУ направили навіть кулемет у вікно мера. Саулка навіть пробували наручники одягнути зі слів очевидців подій. Але конфлікт продовжував розвиватися і сину Саулка, який нібито ще і є офіцером запасу, спортсменом який бігає 42 км марафони, підлеглі воєнкома вручили в липні 2022 року повістку. Син не пішов служити. А між Саулком і військовим комісаром виникла неймовірна любов і дружба. Конон розпочав демонстраційно вручати повістки тим хто критикує Саулка, влаштовуючи цілі облави із автоматчиками із роти охорони при військкоматі. Пізніше на облаштування місця дислокації роти охорони військкомату, Переяславська міська рада перерахувала 3 млн. грн. Але хлопцям умови перебування у казармі не покращили, ремонту не зробили, а куди поділося 3 млн. грн. нам нажаль не відомо. Хлопці після року життя в жахливих умовах, поїхали нещодавно під Бахмут. Їхало в останній партії 27 переяславських чоловіків, мер навіть не прийшов на відправку, мало того, навіть тепловізора хлопцям не придбав.

№ 12. Міський голова Саулко у перші дні вторгнення росіян у касці і бронежилеті з автоматом у руках знімав із бомбосховища відео де закликав переяславців зберігати спокій, тоді як звичайні чоловіки на блокпостах стояли просто зі зброєю.

народна творчість. Мем

Саулко не виділяючи на облаштування цих блокпостів ні копійки, тільки  зранку приїздив робив селфі.  Під час одного з такого селфі отримав від народу позивний «Сонцесяйний САУЛИЧ». Чому бо на селфі фото, блистіли тільки вуса Саулка. Усі бетонні блоки які були навколо Переяслава звезли та установили своїм коштом пересічні переяславці. Мер навіть не спромігся ці блоки по маркувати і зафіксувати, хто і звідки їх привіз. Тож коли орків ЗСУ прогнало з Київщини люди забирали блоки з блокпостів сварячись між собою. Бо міська влада не відмітила конкретно який бетонний блок кому належить.

Саулко навіть по скайпу із автоматом інтервю давав професору. Уявіть рівень маразму “Бойовий мер”

Часто хлопці які мали вантажні авто просто забирали блоки у містян, які під усну згоду віддавали ці блоки, але не містяни знали на який саме Блок-пост поїде їх власність. І знову ж таки, люди забирали ці блоки своїм же коштом. Мер не виділив ні копійки на демонтаж блокпостів із благодійного рахунку, ніз бюджету. Також перші дні війни Саулко найняв собі охорону з десятка кремезних чоловіків, яким роздав автомати, щоб вони його охороняли, бо хтось йому сказав, що КАДИРОВ, персонально замовив Саулка. Коли переяславці підняли охорону Саулка на сміх. Він прогнав охорону. Найнявши собі охорону, Саулко у перші місці вторгнення так і не спромігся запустити сповіщення по громаді про повітряну тривогу. Люди масово скаржилися у соціальних мережах. Наприклад, станом на цей час у селах  Переяславської громади так і не з’явилося жодного гучномовця.

№ 13. Саулко розвалив Добровольче формування Переяславської територіальної громади №1 який очолював Сергій Гришко не надавши хлопцям кімнати для зберігання зброї. А там було 650 контрактів. Головною причиною чому Саулко так вчинив з хлопцями, було те, що Саулко був в особистому конфлікті із покійною тещею Сергія Гришка. Про що не одноразово говорив. І наразі намагається розвалити Добровольче формування територіальної громади №2 пишучи всі інстанції скарги на хлопців, які безкоштовно несуть службу виконуючи розпорядження командира одного із батальйонів Сил територіальної оборони. Хлопці не тільки охороняють об’єкти критичної інфраструктури, полють і вдень і вночі на ворожі дрони та ракети. Але й здійснюють патрулювання  міста разом із поліцією у комендантську годину. Проте Саулко хоче розігнати добровольців, бо вони зупинили його авто коли він виїздив у комендантську годину від коханки. Добровольці пообіцяли взяти мера Саулка за вуса і телепнути об землю.

№ 14. До ТОП провалів Саулка варто віднести також його не бажання влітку 2022 року будувати і ремонтувати укриття у навчальних закладах громади, маючи у бюджеті десятки мільйонів вільних коштів. І тільки коли у січні 2023 року батьки прийшли на сесію до міського голови і пропісочили мера. Саулко дозволив батькам скидатися на укриття. А депутати поставили на голосування визнати звіт Саулка про освітній процес у громаді не задовільним. Правда не вистачило голосів.

Батьки скаржаться, а Саулко їх ігнорить

Найбільша у місті 7 школа так і не отримала надій на ремонт їхнього підвалу, а батьків змушують писати заяви, що вони не проти щоб їхні діти переховувалися в сирих з грибком, без туалетів і вентиляції підвалах школи.

опитування із батьківського чату одного із класів школи №7

Саулко змусив батьків своїми силами ремонтувати укриття для своїх дітей, зокрема, саме батьки, розпочали своїми силами вичищати гнидники із підвалів шкіл № 3, №6 (сусіднє приватне приміщення), № 7. А батьки гайшинської, великокаратульської та демянецької сільських шкіл публічно на сесії скаржилися, що укриття їх шкіл не мають опалення і там взимку було дуже холодно. Діти після відвідування укриття масово хворіли.  

№ 15. Салко забув про села громади. За останні 2,5 роки у 12 селах Переяславської громади за кошти міського бюджету не зроблено нічого, окрім якихось копійчаних замін лампочок, що перегоріли на електроопорах. Хоча платники податків, що зареєстровані у цих селах сплачують до бюджету ГРОМАДИ 50% МІСЦЕВИХ ПОДАТКІВ до бюджету.

Саулко злітає з котушок.. така реакція на просте запитання…

Під час звіту мера у селі Гайшин селяни навіть підняли Саулка на вила, бо той назвав село дотаційним, тоді як усі знають, що у селі зареєстровані найбільші платники податків у громаді. І село до об’єднання з Переяславом мало найбільший бюджет серед сіл Переяслав-Хмельницького району. Після звіту у селі Гайшин публічно звітувати у місті Переяслав Саулко відмовився, і звітував онлайн відповідаючи на підготовленні запитання. Містяни пояснють відмову мера виходити до виборців тим, що мер вже боїться переяславців. Переконують, що мер постійно уникає зустрічей із виборцями, особливо коли розуміє, що вони будуть просити відремонтувати саме їх вулицю. Вперше такий факт стався у травні 2021 року із жителями вулиці Весела. Тоді на ремон їх вулиці із бюджету Бориспільської районної ради було виділено 1 млн 300 тис грн. Саулко відмовився освоювати ці гроші, тобто ремонтувати вулицю. А коли люди прийшли особисто запитати його чому він не використовує гроші із іншого рівня бюджету, Саулко втік.

№ 16. Саулко у селах громади робить вирвані роки селянам, які не уклали контракт із ТОВ «ПереяславБуд» на вивезення побутового сміття. І звинувачує селян, що той хто не уклав контракт, вивозить сміття у лісосмуги. Селяни  у відповідь заявили, що син мера Руслан Саулко, будучи власником ветеринарної аптеки «Айболіт», що знаходиться у Переяславі, вивозить сміття на гайшинський несанкціонований смітник.

Дивитись до кінця

Тому чому вони мають платити гроші приватній фірмі, якщо його син не платить? Мер пообіцяв смітник закрити, а по факту невідомі люди на наступний ранок запалили сміттєзвалище. Адже ветеринарні препарати, скальпелі і тваринні відходи та органи, які викидалися, мали були Салком-меншим утилізвані спеціальною фірмою, що коштує багато грошей. Тому селяни переконані, що підпал їхнього смітника вигідне саме меру Саулку. Смітник пожежники гасили 12 годин. Бо його хтось облив бензином і зайнялося одночасно у всіх місцях.

У переяславських телеграм каналах народ голосує проти Саулка після фейкового онлайн звіту міського голови

P.S. Радимо Саулку самому написати заяву на звільнення. Досить злити переяславців.

Василь Каток.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.