У Переяслав-Хмельницькому районі відбулися заходи до 31-ї річниці Чорнобильської трагедії

0
1317

26 квітня 2017 року, біля знаку пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи (село Стовп᾿яги), відбувся районний захід з відзначення 31-х роковин Чорнобильської катастрофи, повідомляється на сайті РДА. З метою гідного вшанування пам’яті загиблих героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС біля пам’ятного знаку зібралося багато людей, серед яких перший заступник голови Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Юрій Бобровнік, заступник голови адміністрації Любов Онопрієнко, учнівська молодь, громада села та небайдужі жителі району.

Організатори заходу згадали про найбільшу за всю історію світової ядерної енергетики катастрофу, спричинену вибухом і подальшим руйнуванням 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС.

Звертаючись до учасників заходу, Юрій Бобровнік відзначив героїзм та самопожертву як ліквідаторів, так і простих небайдужих громадян у той нелегкий час, більшість з яких навіть не усвідомлювали на який ризик вони ідуть. «Щиро вдячний всім, що не побоялися та не відступили, і звісно ж зробили все можливе, щоб ми з вами сьогодні мали можливість жити, розвиватися та радіти життю. Тому закликаю молодь пам’ятати про той подвиг людей, які ціною власного життя та здоров’я подарували нам життя», – наголосив Юрій Бобровнік.

Перед присутніми також виступила секретар Стовп᾽язької сільської ради Ніна Степова, яка зазначила, що навіть таку красиву назву куточку землі, яка має приємний запашний зміст «Полісся» Чорнобильська катастрофа перетворила у холодне словосполучення «Зона відчуження», змінила забарвлення лісу із красивого зеленого у рудий мертвий колір, забрала дихання у нашої землі, зробила її мертвою. Також вона звернулася до учнівської молоді, та закликала їх зробити все можливе, щоб любов до нашої землі, вся шана та повага передавалася з покоління в покоління.

Присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської трагедії хвилиною мовчання та на знак глибокої поваги до їхнього подвигу поклали квіти до пам’ятного знаку.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.