На Переяславщині проводяться громадські слухання зпитань охорони громадського порядку

0
1228

18 липня 2017 року в селах Помоклі та Соснова відбулися громадські слухання з питань охорони громадського порядку, повідомляється на сайті РДА.

У слуханнях взяли участь голова Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Андрій Пряхін, голова Помоклівської сільської ради Микола Клименко, голова Соснівської сільської ради Василь Очкур,старший дільничний офіцер поліції, капітан поліції Сергій Антоненко, керівники структурних підрозділів РДА, представники різних установ та організацій Переяслав-Хмельницького району, депутати Переяслав-Хмельницької районної ради, депутати сільських рад, небайдужі сіл  Помоклі та Соснова.

В обох населених пунктах слухання розпочалися зі звіту старшого дільничного офіцера поліції Сергія Антоненка, який, окрім сіл Помоклі та Соснова, обслуговує ще 8 населених пунктів Переяслав-Хмельницького району. Зокрема поліцейський вкотре наголосив, що для поліпшення правопорядку у районі необхідно встановити відеоспостереження, доцільно було б і організувати патрулювання на автомобілях у нічний час та створити добровільні дружини, які зможуть охороняти громадський порядок у своїх селах. В доповіді дільничного офіцера поліції також зазначалось, що працівниками Переяслав-Хмельницького відділення поліції вживалися заходи щодо попередження правопорушень і розкриття скоєних злочинів, а також забезпечення надійної охорони громадського порядку в районі.

В свою чергу голова Помоклівської сільської ради Микола Клименко повідомив, що у його населеному пункті планується встановити відеокамери вже до вересня цього року. У Соснові теж розпочато цей процес, але результат очікується не так швидко.

В ході засідання депутат Переяслав-Хмельницької районної ради, керівник ПП «Соснова» Юрій Павлушко запропонував підготувати звернення до керівників господарств, приватних підприємств, установ, організацій, які працюють у Переяслав-Хмельницькому районі, щодо встановлення ними відеокамер на своїх будівлях. Голова адміністрації Андрій Пряхін підтримав дану пропозицію, та доручив працівникам підрозділів РДА вивчити дане питання та підготувати відповідне звернення.

Вцілому, жителі сіл Помоклі та Соснова задоволені роботою дільничного офіцера поліції, але, обговоривши усі проблеми, що стосуються правопорядку, дійшли до висновку, що 10 сіл на одного дільничного – це багато, оптимально – 2-3 населених пункти та звернулись до керівництва району із проханням винайти шляхи вирішення даного питання.

Також під час проведення громадських слухань усі присутні мали можливість заповнити анонімні анкети та оцінити роботу дільничного офіцера поліції у своєму населеному пункті, задати питання керівництву району, сільським головам.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.