Що обіцяв мер Саулко, а що зробив по факту?

0
2365
Обіцянки Саулка виборцям. 2020 рік.

У СОЦІАЛЬНІЙ СФЕРІ.

 Нічого не зробив, а обіцяв. І нові робочі місця і доступне житло і якісні тарифи.

По факту дуже багатий мер Саулко, якому з його слів не потрібні відкатики, отримує премію до заробітної плати із міського бюджету 200 %. Де тут логіка?

 І керуюча справами поза чергою отримала 10 соток комунальної землі (по вулиці Героїв Небесної Сотні) у свою приватну власність, змінивши її цільове призначення із комерційної на під забудову.

МЕДИЦИНА.

 За Саулича медицина тупо в дупці, закрили навіть комунальну стоматологію. З популяризацією здорового способу життя взагалі біда, а наркоманія процвітає.

ТУРИЗМ. Нібито повернуто у комунальну власність «Військове містечко», тільки от не дуже зрозуміло  хто його перед цим забрав із комунальної власності?

А ще занедбані 20 соток землі біля районної бібліотеки після кількох фіктивних аукціонів  Саулич оформив на друга свого сина. Звісно по найменшій ціні оренди з правом першого викупу по сумі нормативно-грошової оцінки. Тобто дуже дешево. Але звісно меру щоб продати потрібно рік-два зачекати.

А ще єдиний просвітницько-туристичний центр який за свій кошт тримає на плаву громадський активіст Микола Богатир, і який типу хоч трохи асоціюється із міською радою. Саулко хоче знести.

За Саулка в місті не з’явилося жодного нового комунального музею. Жодної архітектурної пам’ятки за кошт міського бюджету не відремонтовано. Постамент Богдану Хмельницькому так і стоїть далі без погруддя Богдана Хмельницького. Саулко із свого кабінету то щоранку бачить.

БЕЗПЕКА. З освітленням вулиць громади взагалі були проблеми, поки народ не навішав меру в коментарях піздюліну, то Саулко таки спромігся до 23:00  включити, але дуже не хотів, економив. А обіцяв цілу ніч освітлювати.

З притулком для тварин, звісно все налагодилося, син мера песиків за бюджетні кошти громади годує, і стерилізує. Пощастило тільки песикам. Котиків образили, вони й далі шатаються безпритульними по місту.

ОСВІТА. Повний провал. Тільки якщо не помиляюся Саулич у своїй церкві дитячий хор  створив, але що далі невідомо. Депутати навіть голосували визнати освітній процес у 2022 році незадовільним. Одного голосу не вистачило.

ЕКОЛОГІЯ. Повний провал. Син мера на гайшинське несанкціоноване сміттє звалище щотижня активно вивозив сміття від своєї ветеринарної аптеки «Айболіт». А мав то все утилізовувати у спеціальній установі. Коли селяни про то заговорили публічно, несанкціоноване гайшинське сміттєзвалища дуже рано зранку одночасно у всіх місцях загорілося. Сліди екозлочину спалено іншим екозлочином.

Мер ще ж нам обіцяв сміттєпереробний завод. Сортування сміття. По факту люди сортують, а приватний сміттєвоз всерівно все в один кузов скидає. На додачу, обклав Саулко селян договорами на вивезення сміття для приватної фірми.

Саулко закупив багато бензопил, активно косив ними здорові, промислові дерева по місту.

Правда, потім зрозумів, що накосячив із озелененням Переяслава і посадив 60 сакур по 6350 грн. за штуку. Тепер є висока ймовірність, того, що  Сакури посадять мера. Ну принаймі голосувати тепер за кандидата у мери Саулка, навіть його дружина не буде. Хоче дружина голосувати не буде, бо керуюча справами міської ради буде.

ТРАНСПОРТ ТА ІНФРАСТРУКТУРА.

 Тут біда у мера. То він задумав робити під’їзну дорогу до Фори біля житлового багатоповерхового будинку. Розпочав з того, що почали рубати плодові дерева які насадили жителі будинку. Працівники благоустрою відгребли по повній від невдячних виборців Саулка.

То жителі вулиці Весела прийшли до мера просити заасфальтувати їх дорогу, та так просили, що Саулко втік, щоб цих прохачів не бачити.

То спорт комплекс за 300 млн. міський голова  захотів, то реконструкцію центральної площі за 30 млн. То набережну за 90 млн. То розширити вулицю Богдана Хмельницького на 4 полоси. То об’їзду дорогу за 250 млн. грн.

Але по факту зробив на існуючу не протікаючи «кришу» приміщення РДА, що на  центральній площі новий дах. Тепер приміщення колишньої районної адміністрації має подвійний дах. Старий сірий, і новий поверх зелений. Красота.

І ну і нібито за кошт благодійників Саулко зробив навіс над входом до льоху колишнього Вознесенського монастиря. Експозиція вийшла така собі. На «любітєля».

Ще кілька коротеньких асфальтових доріг де живуть правильні «ПАЦИКИ». А саме три дороги. Пів вулиці Героїв Небесної Сотні, дорога по вул. гетьмана Івана Сулими та 50 метрів під’їзної дороги до будинку вулиці Сухомлинського 36.  І метрів 200-ті по вулиці Золотоніське Шосе при в’їзді в місто із черкаського напряму. Мер правда з переляку то зробив, бо всі хто їхав по-перше матюкав мера, потім  у фейсбук гнівні коментарі писав, що мер так злякався, що спершу ямковий ремонт зробив, а потім через пару місяців передумав і в ліпив капітальний ремонт. На одних і тих же 200 метрах двічі хтось заробив. Ну логіка у Саулка як з ДАХОМ  районної адміністрації.

Далі у мера із ТРАНСПОРТОМ ТА ІНФРАСТРУКТУРОЮ не пішло.  Правда купив для ВУКГ пару транспортних засобів, тільки от обіцяв, то цитуємо: «створення комунального підприємства (цеху) з надання послуг з перевезення мешканців громади.  Враховуючи пільгові категорії».

ДОЗВІЛЛЯ, СПОРТ.

По факту спортом та дозвіллям у громаді займається лише син мера Саулка. Решта чекають майданчиків у віддалених мікрорайонах та селах. Юнацтво все ще чекає на екстрим-зону. Стадіон Лобоновського чекає на поряд новий спорткомплекс за 300 мільйонів. Хоча  насправді б не відмовився просто від сучасної системи поливу газону.

Більшість тих переяславців хто на міжнародних змаганнях отримали призові медалі, навіть грамоти від Саулка за прославляння міста не отримали. Не те щоб їм міський бюджет оплатив дорогу на змагання. А щоб на карточку їм прийшла якась премія за спортивні досягнення за кошт міського бюджету й мови у Саулка немає. Лише обіцяє мер усіх їх любити і розповідає, які він їх усіх поважає та пишається. 

Підприємці відкрили прокат велосипедів, правда, якщо чесно у місті толком пішоходам немає де пройти. Їхати на велосипеді то ще той квест. Обочина доріг суцільна хвиля через яму, тому велосипедисти їдуть по середині дороги, або зліва, намагаючись обігнати автомобілістів.

Тож за 2,5 роки правління, міський голова Вячеслав Саулко  витратив орієнтовно 700 млн. грн. бюджетних коштів.

А по факту ні обіцянок, ні пробачень. Лише «мудрий господар та не дуже успішна Переяславська  громада із Богом забутими селами».

Петро Куля.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.