Переяславщина залишилася без дитячого хірурга, через незаконне звільнення!

0
4390

Після сесії Переяслав-Хмельницької районної ради, відразу відбулася президія, депутати формували порядок денний другого пленарного засідання. Відео роботи Президії Ютубі розмістив депутат районної ради Юрій Бобровнік.

 

Він підняв питання незаконного звільнення із посади дитячого хірурга Наталії Царенок, яка займала цю посаду за сумісництвом у Центральній районній лікарні (ЦРЛ). Звільнив її тишком-нишком одіозний, екс-головний лікар ЦРЛ Володимир Якименко 4 червня 2018 року. Хоча навіть права такого робити не міг, оскільки 31 травня 2018 року районна влада прийняла рішення про реорганізацію ЦРЛ, і призначати чи звільняти, мала право лише з 5 червня,  голова ліквідаційної комісії Лариса Кузьменчук. А з 31 травня по 5 червня будь-які кадрові рухи робити було заборонено юридично. Адже саме 5 червня Лариса Кузьменчук отримала юридичне право підпису, а саме рішення районної ради було опубліковане 1 червня 2018 року, (решту рішень тієї сесії було до опубліковано 5 червня), отже вступило в юридичну силу, і Володимир Якименко позбувся права керувати лікарнею.

 

31 липня 2018 року Якименка районна рада звільнила 30 голосами «ЗА». Проте в лікарні розгорівся черговий скандал, судячи із повідомлень лікарів у соцмережах. Наявність скандалу підтверджують і районні чиновники.

Якименко вимагає у Лариси Кузьменчук звільнити завідуючого стоматологічної поліклініки, щоб очолити її. Лариса Кузьменчук не знаходить підстав звільнити існуючого завідуючого, і Якименко погрожує обом розправою.

Протягом червня, Наталія Царенок працювала приймала малих пацієнтів, але коли пройшов час отримувати заробітну плату, (нагадуємо жінку у зв’язку із закінченням контракту звільнили з посади головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги 3 липня).

 

Заробітна плата не прийшла за 0.5 ставки в ЦРЛ. Виявилося Якименко її звільнили тишком-нишком і, Лариса Кузьменчук боячися Якименка просто розвела руками і відмовилася поновлювати Наталію Царенок. Висококласного лікаря звільнили і не повідомили про звільнення і ще місяць дивилися і насолоджувалися тим, як вона безкоштовно ходить на роботу, навіть непідозрючи про звільнення. Звільнили і навіть не відшкодували кошти за невикористану відпустку, і не заплатили за 4 дні роботи в червні.

 

Судячи із відео, позицію депутата Юрія Бобровніка, підтримали  депутати Віктор Григорович та Олександр Ярема.

 

Голова районної Ради Петро Качкалда переконав всіх, що в найближчі дні її буде поновлено на роботі, Голова Переяслав-Хмельницької РДА вдавав, що не розуміє з якої посади її звільнено, а потім теж обіцяє негайно поновити її на роботи.

 

Пройшло два дні, Наталію Царенок, за нашою інформацією не поновлено.

 

Переяслав-Хмельницький район та місто Переяслав вже два місяці немає, завдяки злодіянням депутата районної ради та екс-головного лікаря  Володимира Якименка дитячого хірурга. А Ви всі  знаєте, що по медичному протоколу з дітьми мають працювати лікарі, які мають відповідну кваліфікацію.

 

З відео також зафіксовано, як голова Переяслав-Хмельницької районної адміністрації Юрій Клименко, говорить, що денний стаціонар в лікарні працює всі ці роки незаконно.

 

Виявляється денний стаціонар має бути при кожному відділенні, а Якименко організував один загальний, що відповідно до медичних вимог є порушенням. Зі слів, Юрія Клименка, мати денні стаціонари при відділеннях не хотіли завідуючі відділеннями.

 

 

Деталі дивіться на відео.

 

 

 

 

 

 

 

 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.