Розподіляй і владарюй! «Геніальність» Куковальського! Чи «Зрада»?

0
3561

Те що напишу нижче, багато кому не сподобається, і в цьому випадку краще б промовчав. Але, я ж не з тих хто …

Мене досить часто у ФБ запрошують відчергувати ніч біля ТЕЦ, мовляв, ви Юрію багато пишете у про ТЕЦ, і як би правильно пишете, але підкріпіть то практичними діями, а саме чергуванням. Чесно зізнаюся, чергував всього два рази один раз у вечірній час, в інший раз у нічний час до 02.00 ночі.

Дехто скаже, що мало, і я погоджуся, у порівнянні з деякими активістами таки мало, але у порівнянні із 98% містян, то дуже багато.

Прочитавши у фб пост, що сьогодні у клубі Карані відбудуться збори активістів із визначення подальших дій завітав і сам. Подумав, що можливо послухаю і чимось зможу допомогти. Але наперед зазначу, що чергувати біля ТЕЦ, коли у ТЕЦ відкриті ворота і вільно завозиться обладнання, особливого сенсу не бачу.

Приїхав і став свідком, як деякі активісти голосно розмовляли із депутатом міської ради Максимом Іващенком. Мовляв він поганий депутат, бо всі біди через депутатів. Максим єдиний депутат з міської ради який сьогодні прийшов, один із небагатьох, який від початку приділив багато свого часу, щоб з’ясувати правду по ТЕЦ. Іващенко, депутат, який не вперше прийшов підтримати активістів, прийшов пішки. І до речі, він один із небагатьох мешканців гуртожитків навколо ТЕЦ, який час від часу, таки виходить і мітингує проти ТЕЦ. Я, висловився, що побільше б таких депутатів як Максим, толку було б більше і теж попав під роздачу!

Максим попередньо заступився за Олену Вдовиченко, яка є відомим журналістом у місті та Україні, вона прибула теж на місце збору, без камери. Але її не пустили до зали БК. Мовляв вона не правильно висвітлює події навколо ТЕЦ. І робили закиди про Білорусію. Ну, по- перше, то й сюжет не за її авторства. По-друге, в сюжеті показано роботу ТЕЦ іншого типу, яка працює на іншому паливі. І, по-третє та білоруська ТЕЦ знаходиться в промисловому районі, по-четверте, вона знаходиться за пів кілометра від білоруського населеного пункту. А не в центрі як наша! І, особисто нічого загрозливого у тому сюжеті не бачу.

Я таки зайшов до залу, але через п’ять хвилин, вийшли із залу активісти Правого Сектора, і тут підійшла одна пані, повідомила мене, чи не міг би я вийти, бо наші хлопці із Правого Сектору проти моєї присутності. Я легко погодився.

На 15 хвилин раніше до цього, мені повідомила Світлана Помойницька, що на минулому засіданні активістів на широкий загал було повідомлено, що мене 13 числа бачили у чобітку в компанії Куковальського, і ніби є навіть фото тієї зустрічі. Чобіток, це приміщення навпроти фабрики Сотекс та старого кінотеатру. Це офіс колишнього місцевого Фронту Змін, тепер Партії Простих людей. Там працюють Олександри Калашник, який виступав проти законності перейменування вулиці Підварської на Ярослава Потапенка, там часто буває Андрій Коркач, мій політичний опонент, по районній раді та інші громадяни ідеї яких, я м’яко, кажучи не поділяю.

З Куковальським особисто не знайомий, і особливого бажання знайомитися у мене немає. Але виходить мене там бачили, мало того, той хто бачив, сам був там присутній, з фотографував нас, і потім на широкий загал про це повідомив активістів. Тобто якщо йому дозволили нас фотографувати, означає, лише одне, він там частий гість. І йому довіряють. Але судячи з усього, над цим ніхто особливо не задумувався.

Ганна Токмань, яку я дуже поважаю. Мені сьогодні говорила, що потрібно частіше бути на чергуваннях, бо мовляв немає кому чергувати і молодь ігнорує акцію протесту. Чому мало бажаючих чергувати? Судячи із коментів у ФБ, багатьом молодим ніколи, бо потрібно родину годувати. Я їй апелював, що не можу сидіти і дивитися в палатці, які ті завозять обладнання і будують. Тим паче, що клуб повний людей, а Правий Сектор у нас «мега активний». А чергувати виходить нікому.

Що робити? Запитувала вона мене в рамках закону. І тут жіночка мене попросила вийти. А так хотілося послухати і саме «першим із 60 присутніх, зателефонувати, чи піти в Чобіток і Куковальському, розповісти про, що тут будуть говорити активісти….» Сарказм, вибачте.

Все дуже просто.

Перше, перерити польову дорогу з іншого боку. У кількох місцях. Куковальський її там виспав щебенем. Вона польова, йде поряд з паями. Отже документально її не існує, і вона ні на чиєму балансі. Краще її перерити екскаватором, якщо немає то 60 осіб, 60 лопат і вперед. Так він її засипле на наступний день. Але йдуть дощі і важка техніка із обладнанням вже не пройде, але, що зважає нам її вирити через день, в іншому місці. Їх патріотичної охорони на ту ділянку поля не вистачить. Приймете рішення копати, покличте я прийду.

Друге, заблокувати центральний вхід. Міський голова поїхав на суд. Отже, він із громадою. Ми на порозі опалювального сезону. І тут раптово, там прорвала теплотраса, каналізація, чи просто вирішили поміняти комунікації, прокласти водогін. І вирішили поміняти так метрів на 200, від початку красивої бруківки, до підйому до пагорбу. А потім різко не вистачило коштів, і так там до весни щось копають. Як часто у нас буває.

Третє, періодичне перекриття траси. А то ми то плануємо, ходити по переходу, то є чудові новини і ми не плануємо ходити. Не послідовність дезорганізовує людей. ТЕЦ будується, а решта містян вірять у чудові новини, нікому ж не хочеться виходити із зони комфорту, лишній раз. Зізнаюся, і мені теж.

Четверте, жителі найближчих будинків, переконані, що активісти стоять за 200 грн. Сам на власні вуха чув. І таких переконаних не мало. І, з цим потрібно щось робити…. Що саме ? Я не знаю, але обійти ініціативній групі всі будинки і визначити, хто за, чи проти точно варто. Максим Іващенко потенційно був би одним із таких, хто міг би організувати. Але його погнали, натомість міські депутати, що закріплені за цим округом, я так розумію, виступають за будівництво ТЕЦ. Ну звідси і відповідь чому так мало з навколишніх будинків мітингує. Можливо я помиляюся. Але, в січні 2014 мені теж сказали, що з ідеї переяславської самооборони Майдану нічого не вийде.

П’яте. Ну, і звісно, потрібно організувати сотню чоловіків, які будуть протистояти випадам, чудової приватної охорони.

Шосте. З кожною, групою, що чергує, має бути присутній міський депутат, а Петро Бочарін, через ніч, має чергувати!

Сьоме. Не подобаються як пишуть журналісти. Добре, тоді нехай активісти пишуть активніше самі. У ФБ з 28 тисяч з не так вже й багато переяславців пишуть проти ТЕЦ, ще кілька десятків роблять репости. Але цього за мало. Кожен хто проти, має написати про це, в себе на воротах, на авто своєму, на сторінці у ФБ. Не просто репост, а викласти власні думки з цього приводу.

І, як вже всі зрозуміли, то щоб це все, реалізувати потрібно всіх об’єднати, і міську раду в особі міського голови і депутатів, і журналістів, і всіх активістів, по мірі того, що вони можуть дати для перемоги над ТЕЦопросувальниками.

Це моя думка.

А якщо 28-тисячна громада не здатна організуватися на такому рівні, тоді потрібно надіятися на дії юристів і чекати рішень суду. А також думати, як в юридичному плані закрити ТЕЦ, що запуститься у найближчий час, в умовах, коли ми через день, після запуску, теоретично, отримаємо рішення суду проте, що вона не законна. А потім буде апеляція, яку ми можливо теж виграємо. А потім буде касація, яку ми можливо теж виграємо. А потім буде не виконання рішення. Бо, як переяславська виконавча служба її демонтує, коли вона не здатна незаконну огорожу на березі Дніпра знести. Бо у немає у неї, то обладнання немає, то бажання, то сил, грошей і так далі.

P.S.

Особисто я, надіюся на місцевий “Правий Сектор», який так лояльно та гуманно висловився в сюжеті ТСН про ТЕЦ, сюжет який ми так вже всі давно забули. Надіюся, що він Правий Сектор, таки щось радикальне зробить із тією ТЕЦ.

Вірю у них! Серйозно вірю!

Особисто планую, ще кілька разів взяти участь у чергуванні. Я, проти ТЕЦ!

З повагою до всіх
Юрій Бобровнік

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.