2,5 мільйони для 6 працівників Переяслав-Хмельницької районної ради, і 0 гривень для сільської медицини

0
2604
Навіть "Вісник" написав

Продовжую писати про сесію районної ради, що відбулася 22 грудня 2017 року, на прохання виборця із села Сомкова Долина на прізвище Шатун.

Тоді ми приймали бюджет. Всі ми охаємо і зойкаємо, коли Верховна Рада закладає, щороку більші видатки на своє утримання. Але наша районна рада від неї не відстає.

У бюджет 2018 року для заробітних плат 6 фактичних працівників закладено 2,5 млн. грн. По шатату їх 13 осіб,  реально працює 6 осіб. Кілька осіб по договору на мінімальці.  На сесії пропонував закласти 1 млн. працівника раді на ЗП так було минулого року, а 1 млн, передати для медицини села. Депутати не підтримали, бо голова районної ради Петро Качкалда просто не поставив на голосування запропоновану мною пропозицію до проекту бюджету. Порушуючи ЗУ «Про органи місцевого самоврядування» та регламент ради. Розшифровки 2,5 млн. грн. депутатам не надали.

Я не рахую тут кошти працівників районної ради. Лише вказую на ефективність використання коштів платників податків.

ОСЬ ПОДУМАЙТЕ САМІ.
– 2018 році вже існуватиме дві громади. Район зменшився на 9 сільських рад. Обєм робіт для районної ради зменшився?
– на підході утворення Циблівської та Ташанської громад, це ще мінус 60% сільських рад. Обєм робіт зменшується?
– протягом 2017 року, я як депутат не одноразово не міг зареєструвати депутатський запит, бо о 15.00 нікого не було на робочому місці.

– протягом 2017 року було проведено всього навсього 5 сесій ради. За останні півроку було лише дві сесії. Відповідально заявляю, що жодного разу сесія не була підготовлена та проведена на високому організаційному рівні, бо все робилося в останні дні галопом. А більшість засідань постійних комісій не проводилися. А ті, що проводилися були не публічними та формальними. Без належної підготовки проектів рішень. І були реакцією на висновки комісії з питань законності та правопорядку, яку очолює депутат Микола Швець.

– голова ради Петро Качкалда та його заступник Іван Бугаєнко, були як не у відпустці так на лікарняному, у самі складні періоди для району, останній випадок, відключення від енергосисмеми 70% населених пунктів району. І всі депутати про це зають.

Не дивлячись на все це Петро Качкалда та Іван Бугаєнко просять собі премії і надбавки. І просять дуже хитро. Поясню. До 100% заробітної плати просять 20% надбавки за ранг. З цим я ще погоджуюся.

Далі 50% до посадового окладу з урахуванням надбавки 20% за ранг, вчитайтеся на фото, за «виконання особливо важливої роботи», тобто фактично в сумі ще +90%, до посадового окладу. Петро Качкалда не відповів на моє запитання, що це у них з Іваном Бугаєнком за «особливо важлива робота» така? Походу покривати грішки головного лікаря Володимира Якименка????? За період 2015-2017 рр. депутати районної ради на своїх сесіях не доручали керівництву районної ради виконувати жодного особливо важливого доручення. ХОЧА Б НЕ ПОЗОРОЗЛИСЯ!!!

Але «особливо важливі» хлопці не зупиняються. Пунктом 2 просять ще 100% до посадового окладу з урахуванням 20% за ранг, тобто фактично +120%. Усвідомте «за вагомий внесок у загальні результати роботи». Тобто всі разом в районі усі працюють, а їм премія ? Я вірно все розумію? Тільки от біда. Дороги розбиті. Бо Петро Качкалда побоявся перераховувати 4,5 млн. грн на ремонти доріг з районного бюджету. Мені особисто сказав, що не підпише такого рішення, якщо депутати проголосують.

– А які ще рузультати роботи: 5 сесій на рік по 2-4 години?
-1 млн. грн. на рік йде по за офіційно касою ЦРЛ у Володимира Якименка?
– Може школу у Студениках утеплили? Відмовилися навіть тимчасову комісію депутатську створювати, щоб розслідування власне провела. Петро Качкалда не поставив мою пропозицію на голосування.
– Чи може школу у селі Переяславське добудували? Чи я чогось не розумію??

– Чи може за те, що Бобровніка цілий рік намагалися звільнити, і не законно звільнили? А тепер кажуть, ну ми будемо працювати лише по закону. Чи може це премія за підробку рішень Президії Ради Іваном Бугаєнко? Чи може за перевищення службових повноважень Петром Качкалдою?

Та хлопці оліхархи не зупиняються у пункті 3 просять «матеріальну допомогу на оздоровлення та матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі окладу». В обох машини бізнес класу.

Це вони, що хочуть диски нові поставити на авто, щоб підсвічувалися? А знаєте скільки проголосували у 2017 році, матеріальної допомоги для виборців у разі їх хвороби чи іншого нещасного випадку, вдумайтеся максимум 1500 грн. в одні руки. Для прикладу міська рада Переяслава видає 5000 грн.

І куди дивиться голова бюджетної комісії свободівець Сергій Шаменко? Правильно у сторону підтримки Івана Бугаєнка, Петра Качкалди та звісно «геніального лікаря-стоматолога схемщика» Володимира Якименка. Хоч на перяславському майдані скандував “Якименка-геть!” Сергію Миколайовичу, без образ, лише факти!

P.S. До речі, ці хлопці голосують, ще за виділення собі премій. Іван Бугаєнко у 2016 р., а Петро Качкалда у 2017 році. А так не можна, це порушення закону. І скажу я Вам, що на сесії вони не заявляли, що помилися і натиснули не ту кнопку. Це ремарка для зятя Якименка сбушника, який ганяв сільських депутатів за подібні рішення, а районе керівництво слабо притягнути до відповідальності? Вважайте мій пост, заявою про порушення закону посадовими особами Переяслав-Хмельницької районної ради. І якщо у протоколах сесії зявиться текст, що вони взяли слово і повідомили, що у них тут конфлікт інтересів. Не було такого, він зфальшований значить. Знайдеться добрий десяток депутатів які це підтвердять у суді.
Якщо зявиться заява, що вони помилково натиснули “за”. Теж такого на сесії не було. І, що Петро Качкалада сам собі на пише заяву, що він помилився????

Звісно Петро Качкалад буде підримувати Якименка. Отакі от справи. І хоч говорить, що не кум.

Все на фото.

З повагою до Нації

депутат районної ради                    Юрій Бобровнік

 

Репост вітається!

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.