Обласний фольклорно-етнографічний фестиваль «Ржищівський вінок»

0
1587

8 липня на Київщині відбулася одна із найяскравіших подій літа – у місті Ржищеві пройшов обласний фольклорно-етнографічний фестиваль «Ржищівський вінок», йдеться на сайті КОДА.

Крім основної сцени, де відбувалося дійство, по Співочому полю розмістилися майстри декоративно-ужиткового мистецтва, народні умільці з усієї Київщини. Бажаючі могли поспілкуватися з ними та навіть взяти участь у майстер-класах: молодь із задоволенням навчалася ковальству, гончарству, плетінню із природних матеріалів, зокрема, і купальських вінків, та багато іншого.

Для любителів активного відпочинку були традиційні українські розваги на вправність та влучність: молодики билися мішками із соломою, стоячи на колоді, та поціляли дротиками у стенд з повітряними кульками. Переможці могли обрати собі подарунок із прикрашеного солодощами деревця.

А якщо ж хотілося просто подивитися на мальовничі краєвиди Ржищева, то можна було сісти у візок, і проїхатися до Річкового вокзалу та у зворотньому напрямі. До речі, там же, поруч з вокзалом, на міському пляжі здійнялася в небо повітряна куля, яка теж запрошувала на свій борт усіх бажаючих.

Свято пройшло за підтримки депутата Київської обласної ради Руслана Кузьменка,  Управління культури, національностей та релігій КОДА та під патронатом в.о. міського голови Крістіни Чорненької.

Урочисто відкрили фестиваль народний ансамбль танцю «Дивосвіт»(художній керівник Тетяна Дудич) та вихованці класу  народно-сценічної хореографії Дитячої музичної школи (художній керівник Ірина Рогозовець).

Крім ржищівських творчих колективів на фестиваль завітали: зразковий ансамбль «Любисток» (художній керівник Наталія Делєргієва) з с. Дмитрівка, Вишгородсього району; Зразковий вокально – хореографічний ансамбль «Калиновий віночок» (художній керівник Наталія Смовж) з м. Фастів; народний художній хореографічний коллектив ЦДЮТ м. Васильків «Веселка» (художній керівник Євгенія Монарх); юна вокалістка з Кагарлика Вікторія Матюшенкова (керівник Тетяна Голдобіна); народний аматорський вокальний ансамбль «Калинонька» (художній керівник Людмила Настич) з смт.В.Димерка; вокальний аматорський жіночий ансамбль «Блиставчанка» (художній керівник Оксана Прокаєва, концертмейстер Лариса Петрушанко) з с. Блиставиця, Бородянського району.

Жителі та гості міста із задоволенням вітали творчі колективи на сцені фестивалю та не забували дякувати артистам гучними оплесками. Крім цього, ржищівчанам теж було що показати, адже Ржищів славиться не тільки мальовничою природою, а й талановитими людьми. Отже, свої творчі номери представили: вокальний ансамбль Ржищівської ДМШ «РКВН» (викладач Олена Пасека); аматорськийВІА «Чоловіки» (художній керівник Володимир Пасека; вокальний аматорський жіночий ансамбль «TrioLAN» (художній керівник Олена Пасека); народний ансамбль танцю «ДИВОСВІТ»(художній керівник Тетяна Дудич; вихованки  Ржищівської ДМШ по класу «Естрадний вокал» (викладач Олена Пасека) Анна Шевченко та Карина Довгенко; аматорське вокальне тріо «СолоWay» (художній керівник Соломія Слободяник); клас РДМШ «Бальної  та сучасної хореографії»  «Б.Е.М.С» (керівник Анна Кухаренко); начальник відділу культури і туризму, співачка Олена Пасека.

Артисти, які виходили на сцену, вкотре своїми танцями та піснями підкреслили і нагадали просту істину, яку ще раніше написала Ліна Костенко: «А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив… Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни».

І на фестивалі кожен насправді відчув це – Україні з її традиціями, її сильним народом немає ціни.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.