Про ТЕЦ у Переяславі. Замішані всі, від Низу до Верху!

0
5013
Фото: Діловий Переяслав

Мій такий звичайний сірий попередній пост про ТЕЦ викликав велику кількість коментарів. Коментували навіть ті, кому як мені здавалося, воно й нахрін не потрібно. Рядовий пост набрав 4000 переглядів і 71 репост. Наступні дні отримував смс повідомлення типу молодець, ти туди не лізь, тебе там використовують, і так далі. Тому мушу далі коментувати, тим більше, що заголовок цього посту таки скандальний!

1. Якщо рішення міської ради підроблені, то депутати, особливо ті хто з попередньої каденції мають на чолі з Трасом Костіним, отримувати ухвалу суду про зупинення будівництва. Бо як запустить, тоді вже хіба що дровішка не пускати. Гроші там вкладені не малі. А знаючи наших громадян, когось куплять, когось просто стукнуть. Партія простих людей, наприклад, такі як Калашник чи Лесик, ті взагалі на зарплаті сидять у власників. Тому доля результату протестів-мітингів після запуску ТЕЦ ????….

2. Основну, головну роль у зупиненні будівництва має відгравати міська рада, бо вона заварила цю кашу із ТЕЦ. Щось тіпа не до бачили, щось тіпа не до чули, тепер ми не знаємо, що робити з цією правдою, рішенням комісії, а Ви тепер розгрібайтеся активісти. Депутатів міської ради на мітингу було троє-четверо? А мають бути всі, принаймі ті хто голосував за деревообробний ЦЕХ, а отримав ТЕЦ. Найактивнішим має бути звісно Олексій Дикий, бо він перший хто помітив та повідомив про підробку документів, тільки от не задачка, підпис стоїть під рішенням однопартійця з Нашого Краю, секретаря ради Петра Бочаріна (і хтось таки має відповідати). Помітив Олексій Дикий, то все взимку 2016 року, провели громадську слухання весною того ж року, громадяни сказали ні ТЕЦ!. Забудовник принишк, але вже весною 2017 р. тупо, як конструктор привіз і склав за тиждень ТЕЦ. Всі в шоці! Міська рада швиденько, ніби то офіційно своїм рішенням заборонила то робити, але ж нічого практично не зробила для того, щоб він не складав той конструктор.

3. Кажуть, що ТЕЦ 98% шкідливих викидів буде через фільтри, то все в собі ховати. І в повітря лище 2%. Припустимо, що в ідеалі так і буде, все як то вимагає екологічне законодавство. І юридично саме до цього пункту ми не придеремося. Відповідь на це питання знову ж таки мають дати громадяни. Особливо ті, що живуть поряд із ТЕЦ. 2% не багато на перший погляд, але це ті 2% яких зараз немає у нашому повітрі. А з ТЕЦ вони будуть. Дійсно ТЕЦ буде платити податки у бюджет міста. І якби це плюс. Але ж у цієї економіки є й інша сторона медалі. Навколишні будинки і земельні ділянки в районі ТЕЦ однозначно подешевшають. На скільки % я не знаю, але особисто я поряд з ТЕЦ би навряд чи купив будинок. Тому перші хто має сказати чи потрібне їм теке сусідство, то це жителі навколишніх будинків. У неділю на мітингу, якби були люди, але з усього 28 000 міста, лише 100-150 осіб? В Шанхаї живе більше.

P.S.
4. Яка моя особиста думка? Вона викладена у попередньому пості. І в цьому заголовку. Додам, що людині потрібно для щастя, якщо бути до кінця наївним, це : чисте повітря, вода, їжа та здоров’я. Все решта хрінь яку ми вигадали самі собі, і назвали це комфортом. Не буде здоров’я, то до лампи будуть ті податки.

Нагадаю, що з 2010 року активно виступаю проти спалювання сміття на городі, в парках, територіях закладів освіти і т.д. А тут 70 вагонів дров будуть палити фактично посеред міста, яке останні роки отримує відзнаки найекологічного міста в Україні. Ці інвестори, що спеціально такі фішки придумують, чому не розміщують у промислових містах Кременчуг, Черкаси, Київ, Українка, Біла Церква. Спалювання це минуле століття! Атмосфера у нас не резинова. Та і у нас в районі не впало скільки лісу, щоб рік топити! А у міської ради протягом останніх 1,5 років були всі повноваження, щоб поставити крапку в цій історії. А тепер, що? ТЕЦ фактично стоїть, інвестор вклав гроші, гроші не малі, набрав працівників, і будучи  за кілька місяців до запуску, він, звісно, зупинятися не буде.

На чудили! Ой мутна-каламутна водичка!

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.