Циблі вийшли у фінал конкурсу «Неймовірні села України 2017»

0
5191

З 16 липня по 16 серпня проходить фінал конкурсу «Неймовірні села України». З-поміж 20 сел тут змагаються і Циблі Переяслав-Хмельницького району, повідомляє Інтернет-видання «Полтавщина».

1 червня експертна рада II Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2017» обрала 20 півфіналістів.  На конкурс надійшло більш ніж 300 заявок, редакційна комісія представила членам експертної ради 63 номінанти.

З 16 липня розпочався другий етап конкурсу — фінал: на сайті AgroPortal.ua до 16 серпня проходить онлайн-голосування. Паралельно з ним кожен член експертної ради виставить оцінки селам-конкурсантам.

У фінал вийшли села з різних регіонів України: Меджибіж, Северинівка, Яворів, Ломачинці, Петриківка, Антоніни, Моринці, Печера, Мигія, Циблі, Скорики, Підкамінь, Седнів, Червоне, Верин, Межиріч, Олександро-Калинове, Фруктове, Оксанівка.

«Одне з затоплених 50 років тому сіл — Циблі — зразкове експериментальне поселення. Будівництво нового села тривало 5 років. У 1972 році в тільки-но збудованому селі був відзнятий фільм «Довіра». Зараз це повністю асфальтоване селище, головна вулиця — рівна як струна — веде до центру, на узбіччях нові таблички з позначенням вулиць, школа, дитячий садок, соціально-реабілітаційний центр змішаного типу для дітей з особливими потребами та сиріт, будинок культури, бібліотека, спортивний комплекс» — говориться у повідомленні на сторінці для голосування.

Наразі представники Переяславщини мають понад 1900 балів і займають перше місце в голосуванні.

З 16 по 23 серпня редакція AgroPortal.ua зведе воєдино всі оцінки та 24 серпня на сайті AgroPortal.ua оголосить переможців, дату і місце нагородження.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.