Надзвичайники просять суд закрити Переяславську Лікарню!

0
8070
на фото чиновники, що довели лікарню до можливого закриття

Державний герб України КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А про відкриття провадження в адміністративній справі 25 березня 2021 року м. Київ № 320/2910/21

Суддя Київського окружного адміністративного суду Терлецька О.О., розглянувши позовну заяву Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області до Комунального закладу “Переяслав-Хмельницької центральної районної лікарні про зобов`язання вчинити певні дії, в с т а н о в и в:

 До Київського окружного адміністративного суду звернулось Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Київській області з позовом до Комунального закладу “Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня в якому просить суд: – застосувати заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації (роботи) комплексу будівель та споруд Комунального некомерційного підприємства «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня» (код ЄДРПОУ-01994161), за адресою: Київська обл., м. Переяслав, вул. Богдана Хмельницького, буд. 137, шляхом зобов`язання Відповідача повністю зупинити експлуатацію вказаного об`єкта до повного усунення порушень зазначених в акті від 01.02.2021 № 16.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства. Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає. Відповідно до положень статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною 1 статті 179 Кодексу адміністративного судочинства України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 171, 243 та 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд у х в а л и в:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі. Справа буде розглядатися одноособово суддею Терлецької О.О. за правилами загального позовного провадження. 2. Розпочати підготовку справи до судового розгляду.

 3. Призначити підготовче засідання на 21 квітня 2021 року о 09:45 год. Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

4. На підставі вимог п.12 Постанови КМУ від 20.05.2020 року №392, з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID 19, та враховуючи численну кількість захворювань на цю хворобу серед працівників суду і розмір судового залу, закріпленого за суддею Терлецькою О.О. в якому є можливість забезпечити необхідну дистанцію в 1,5 метра лише на 4-х осіб включно з суддею і секретарем судового засідання:

– допустити в судове засідання виключно по одному представнику від кожної сторони; – звернутись до учасників справи з проханням утриматись від відвідування і закликів про відвідування суду третіми особами (в тому числі і представників ЗМІ) за винятком осіб, яких суд допустив до участі в судовому засіданні відповідно до цієї ухвали;

– роз`яснити сторонам право подати клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

5. Запропонувати відповідачеві подати до суду відзив на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачеві, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

6. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

7. Копію ухвали суду надіслати (вручити, надати) учасникам справи (їх представникам), зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Терлецька О.О.

Джерело

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.