Страхова медицина має запровадити на ринку медпослуг однакові правила гри – В. Князевич

0
1616

Можливість людини отримати якісну і доступну медичну допомогу – найвище благо,що може бути надане державою. Про це УНН заявив екс-міністр охорони здоров’я України Василь Князевич.

“Забезпечення людини якісною і доступною медичною допомогою – це найвище благо, яке має надати держава. До цього тягнуться реформи у США, до цього має іти Україна – щоб медична допомога була доступна для всього населення. Рано чи пізно Україні потрібно впровадити систему страхової медицини. Ми мали її в 90- х роках. Сьогодні ідуть певні трансформації і хоча ситуація економічно значно погіршилася – ми маємо дбати про те, аби всі були забезпечені доступною медичною допомогою”, – відзначив він.

В.Князевич також додав, що медичне страхування має сприяти появі конкуренції на ринку медпослуг. Досягти цього можна лише за умови впровадження однакових правил гри, як для державних, так і для приватних медустанов, зауважив він.

“Правила гри для клінік мають бути однаковими: і для державних, і для приватних. Тільки тоді буде відповідна конкуренція і буде боротьба за якісь наданих послуг. Звісно, є і інші показники, які торкаються питання якості наданих послуг – той же кадровий дефіцит, коли на район існує одна лікарня і та без половини лікарів. Але це вже інше питання, ми маємо багато тих моментів, для зміни яких маємо пройти довгий шлях, як на мене років 5 – 10. І це треба зрозуміти конструкторам, які хочуть впроваджувати цю модель, що потрібно робити кожного року усе крок за кроком”, – наголосив він.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.