У РФ з’являться союзники в Східній Європі – ЗМІ

0
1304

Результати виборів у Молдові та Болгарії свідчать про те, що відносини цих держав з Росією значно зміцняться, повідомляє Кореспондент.net з посиланням на The Wall Street Journal.

Як зазначає видання, “проросійські кандидати, які, ймовірно, виграли на президентських виборах у Молдові та Болгарії”, стануть новими союзниками Росії, що збільшить її вплив у Східній Європі.

Стороною, що програла при цьому, з точки зору газети, буде Євросоюз.

Як зазначає видання, обидві держави “дають зворотний хід зближенню із Заходом, яке тривало протягом багатьох років і, як їм здається, принесло дуже мало плодів”.

The Wall Street Journal наводить текст заяви, переданої перед виборами його журналістам електронною поштою лідером Партії соціалістів Ігорем Додоном, який, за останніми даними, переміг на виборах в Молдові.

“Я кардинальним чином покращу відносини між Молдовою і Росією”, – написав Додон. – “Ці відносини дуже важливі для жителів країни”, – наголосив політик.

Видання вважає, що результати виборів в обох країнах свідчать про те, що фундамент Євросоюзу “тріскається”.

Газета нагадує, що лідери Угорщини та Польщі в останні місяці також закликали до того, щоб ЄС був реформований в такий спосіб, щоб у держав, що входять до нього, було більше свободи.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.