Переяславські комунальники ще з ночі почали посипати вулиці

0
1381

Снігопад, про який завчасно говорили синоптики, у ніч з неділі на понеділок прийшов і на Переяславщину . Оскільки значна частина опадів випала у вигляді дощу та мокрого снігу, сьогодні, 14 листопада, зранку товщина снігового покрову була не велика. Між тим, як повідомив керівник переяславського ВУКГ Анатолій Фесенко, працівники цього комунального підприємства приступили до роботи на засніжених міських вулицях, йдеться на сайті міської ради.

Розповів, що виїхали ще на початку четвертої ранку. Оскільки снігу було не багато, чистили від нього вулиці лише деінде, натомість більше уваги зосередили на їх посипці піскосумішю, щоб мінімізувати ефект ожеледиці. Зараз запас цього матеріалу у ВУКГ значно більший, ніж зазвичай. Якщо в попередні роки нормальним вважалося заготовити 1 тис. тон, то до нинішнього зимового сезону піскосуміші заготовили 1,5 тис. тон. Але проблема в тому, що для її автоматичного розкидання на вулицях та тротуарах є лише один піскорозкидач. І це, звісно ж, уповільнює виконання всієї необхідної роботи.

Анатолій Фесенко наголосив, що для таких міст, як Переяслав, за нормативами потрібно, щоб такої техніки було чотири одиниці як мінімум. Можливо, на наступній сесії міської ради буде поставлено питання про придбання додаткової спеціалізованої техніки для розчищення снігу, боротьби з ожеледицею.

А всього у ВУКГ техніки, яку вже переоснастили для роботи в зимових умовах і можна використати для розчищення вулиць, за його словами, вісім одиниць.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.