Саакашвілі не виконав ¾ своїх обіцянок, КВУ

0
1395

На посаді голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі не виконав переважну більшість своїх обіцянок. Такий висновок зробили експерти проекту «Дослівно», після аналізу найгучніших заяв політика.
«Найбільша проблема Саакашвілі в тому, що він від самого початку перебування на посаді голови обласної адміністрації обіцяв багато речей, які взагалі не входять до його повноважень. Очевидно, на першому етапі це було пов’язано з тим, що він погано знав українські реалії та закони. А також одночасно намагався бути і державним службовцем, і політиком», – наголосив Олексій Кошель, голова Комітету виборців України.

НАЙБІЛЬШ ГУЧНІ ОБІЦЯНКИ СААКАШВІЛІ
1. Обіцянка: «Ми полагодимо дорогу Одеса-Рені, а потім і Одеса-Київ»
Факт: Ремонт дороги Одеса-Рені досі не завершився через відсутність інвестора
2. Обіцянка: Саакашвілі обіцяв відкрити одеситам доступ до незаконно привласнених пляжів.
Факт: Містян почали пускати на пляж на закритій території пансіонату «Зелений берег» та у районі Дачі Ковалевського. Проте більшість пляжів залишилась закрита. Зокрема, не знесли паркан біля резиденції Сергія Ківалова
3. Обіцянка: «В Одесі запрацює новий центр, де можна буде за один день отримати паспорт або оформити право на нерухомість»
Факт: У жовтні 2015 в Одесі справді відкрили Центр адміністративних послуг, який згодом був закрити через «брак повноважень та фінансування»
4. Обіцянка: Скоротити кількість чиновників в ОДА, ліквідувати зайві структурні підрозділи та посади
Факт: Вдвічі скоротив штат облдержадміністрації та об’єднав цілий ряд департаментів та управлінь ОДА, залишив всього 10 управлінь і департаментів з 27
5. Обіцянка: Одеса стане містом базування ВМС України. Для цього потрібно знайти штаб базування ВМС. Ми вирішили зробити це в Будинку профспілок
Факт: Суд залишив Одеський будинок профспілок у власності профспілкових організації. Для штабу ВМС уряд виділив інше приміщення
6. Обіцянка: Закінчити будівництво нового терміналу аеропорту та відкрити нову злітну смугу
Факт: Термінал аеропорту не зданий в експлуатацію, злітна смуга не побудувана
7. Обіцянка: У червні 2015 року в Україні буде нова поліція
Факт: Нову поліцію у великих містах України почали запускати у серпні 2015
8. Обіцянка: Провести відкритий конкурс на посаду голови одеської митниці
Факт: 16 жовтня 2015 року із порушенням процедури Юлії Марушевську призначили головою одеської митниці
9. Обіцянка: Знести «дачу Злочевського», яку «оплачують звичайні одесити»
Факт: Станом на листопад 2016 року дачу екс-міністра екології не знесли
10. Обіцянка: Запобігти знесенню Дачі Докса. 28 жовтня 2016: «Я зупинив руйнування унікального пам’ятника архітектури 19-го століття»
Факт: Наступного дня, 29 жовтня, Дачу Докса знесли

Аналіз виконаний у рамках дослідження діяльності позапарламентських партій та політиків. Обрано заяви та обіцянки Міхеіла Саакашвілі, які отримали найбільше уваги ЗМІ і які політик озвучив, перебуваючи на посаді голови Одеської обласної адміністрації (з 30 травня 2015 по 9 листопада 2016).

Проект «Дослівно» аналізує як політичні сили, окремі політики виконують свої обіцянки. Експерти Комітету виборців перевіряють і досліджують публічні вислови політиків, законотворчі ініціативи, виборчі програми. В рамках проекту було презентовано два аналітичних дослідження: «Хто саботує проведення реформи децентралізації в Україні» і «Як парламентські фракції виконують свої обіцянки у частині соціальної політики».
Дослідження «Два роки Верховної Ради: як фракції виконують свої передвиборчі програми» буде презентоване у понеділок, 14 листопада.
Прес-служба ВГО «КВУ»

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.