11 мільйонів збитків екології під Переяславом (відео). Вандали в овечих шкурах!

0
5248

Влітку 2021 року на Переяславщині розгорівся черговий скандал з намивом піску та спилянням сосон без залишення пеньків на території, що якимось чином серед лісу перестала бути лісом, а стала землею сільськогосподарського призначення. І на якій замість пшенички і сосон виросли котеджі на березі Канівського водосховища в адміністративних межах Циблівської сільської ради без відома керівництва громади.

Про що йде мова?

Мова йде про ділянки які знаходяться в приватній власності ТОВ «МАКПАУ  ПРОПЕРТІ МЕНЕДЖМЕНТ».

Це саме та компанія яка до своїх котеджів профінансувала будівництво дороги з асфальтовим покриттям через дачний масив Козинці. Будуючи дорогу нібито з добрих мотивів ТОВ перекрила у своїх межах ще й вільний доступ громадянам до води Канівського Водосховища.

Звісно захоплення землі орієнтовною площею у 23 га.  і будівництво посеред лісу, який як майно, і на землі яка рахується на балансі комунального підприємства  Циблівської сільської ради, безумовно малоймовірно, що відбувалося у законний спосіб. Адже робилося то без відома Циблівської сільської ради і в законний спосіб то не можливо зробити.

Проте, Товариство вирішило у 2021 році не тільки будувати нові котеджі і пиляти сосни, так щоб і пеньків не було видно. Товариство вирішило, ще без дозвільної документації намити собі пляж, поглибивши прибережну смугу водосховища. А також виставити 3 МЕТРОВУ ОГОРОЖУ (у висоту) по периметру та на соснах понад забором навішати відеокамер і виставити приватну охорону.

Після неодноразових звернень активістів, Цібліської сільської ради, Бориспільської районної ради та народного депутата О.П. Федієнка Державна екологічна інспекція України працівників силами свого підрозділу провела виїзний позаплановий захід державного нагляду і зафіксувала проведення НЕВІДОМИМИ ОСОБАМИ (хоча вони відомі, при наймі замовник того всього)  днопоглиблювальних робіт із видобування донних ґрунтів і піску, складування його на землях водного фонду та укріплення берегу річки Дніпро.

11 млн. 88 тис. грн. завдано збитків екології

І визначила що державі і громаді завдано збитків на 11 мільйонів вісімдесят вісім тисяч гривень і чиновники пообіцяли, що з цього приводу звернуться до Київської обласної прокуратури.

Щодо перевірок безпосередньо на територіях, які у дивний спосіб опинилися у власності ТОВ «МАКПАУ», то чиновники фактично написали, що їх туди не пустили і відповідно вони не визначили суму завданих збитків від спилювання дерев та інших будівельних робіт, які там проводитися не повинні.

Сергій Влащенко

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.