Майстер-клас до дня закоханих «Любов виникає з любові»

0
1370

Джерело: сайт ДВНЗ “Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди”

Нещодавно в приміщенні Меморіального музею імені Г.С. Сковороди відбувся майстер-клас по виготовленню сувенірів до Дня закоханих «Любов виникає з любові», який проводила викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання (педагогічний факультет) Переяслав-Хмельницького університету імені Григорія Сковороди  Тетяна Носаченко. Роботи виконували в техніці  декупаж.

Перед початком заняття Тетяна Носаченко розповіла про особливості та тонкощі техніки декупажу:

Декупаж – це мистецтво витонченого оформлення поверхні виробів за допомогою вирізаних елементів з бумаги чи серветок. Слово декупаж французьке, означає «вирізати». Суть техніки полягає в тому, що на поверхню предмета наклеюється вирізане з тонкого паперу зображення, яке потім покривається лаком і в результаті створюється ілюзія розпису. Декоративний візерунок для декупажу можна вирізати із звичайної паперової серветки, етикетки, журналу, а можна скористатися спеціальними серветками для декупажу.        

Заняття пройшло творчо і захоплююче. На майстер-класі діти навчалися давати нове життя різним предметам, прикрашаючи та оновлюючи їх. Це чудове заняття для дозвілля дитини, яке розвиває моторику рук, фантазію, вчить працювати з різними техніками декору.

Ольга Науменко,
фахівець соціально-гуманітарного відділу вишу

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.