У переяславській лікарні мільйони гривень щороку осідали в кишенях

0
4957

Вже не один рік наше видання відслідковує ситуацію в Переяслав-Хмельницькій центральній районній лікарні. Відомо, що 20 років її головним лікарем був одіозний офіційний мільйонер Володимир Якименко.

Зокрема, довгий період часу в Стоматологічній поліклініці центральної районної лікарні, лікарі працювали без касових апаратів  і затверджених тарифів. Тобто пацієнти просто віддавали свої гроші за надані послуги лікарям у руки.

Як стало відомо, у 2017 році депутат районної ради Юрій Бобровнік публічно задав питання, чому гроші йдуть поза офіційною касою.

Як потім пізніше з’ясувалося, що стоматологія лікарні надає два види послуг, це стоматологічні послуги 9 лікарів та 3 лікарі надавали послуги із зубопротезування. Як виявилося до каси надходили виключно кошти для пільгових категорій, які оплачувала держава, приблизно 300 тис. грн., решта послуг взагалі не відображалися у звітах ЦРЛ Якименка та і звітів,  як таких не було. Тобто цифра була близька 0 грн. 00 копійок.

На початку  2019 року під тиском, депутатів та громадськості, вже новий головний лікар, у минулому заступник і права рука Володимира Якименка – Лариса Кузьменчук, замовила розробку тарифів на стоматологію у приватній фірмі, хоча у штаті лікарні є свій економіст, який би по логіці і мав розробляти ці тарифи, і щорічно їх коригувати. Також було придбано касовий апарат. 28 січня 2020 року, депутат Юрій Бобровнік опублікував у ФБ пост в якому вказує, що за 8 місяців 2019 року Стоматологія лікарні принесла більше 2 млн. грн. до каси лікарні. Фактично лікарі стоматологи за 8 місяців дали з нуля + 1 млн. 103 тис. 021 гривню.

Зубопретузавання за 8 місяців дало додатково + 700 тис грн.. тобто 1 млн. 060 грн.

Тобто останні, 10 років всі кошти,  які надходили від діяльності стоматології йшли керівництву лікарні в карман. Колишні студенти практиканти, колишні лікарі, не на камеру підтверджують, що щомісячно мало здавати готівкою не менше 15 тис. грн.

Звісно ніхто ніяких розписок не брав. Окрім того, на 0,5 ставки на посаді зубопротезиста числився і екс-головний лікар Володимир Якименко, але останні 15  років до звільнення він жодного зубопротезування не виконував.

Не складно порахувати, що за останні 10 років лікарні було тільки відсутністю фінансової документації завдано збитків на суму більше ніж 20 млн. грн. При курсі 8 грн. це більше 2 млн. доларів США.

Нажаль,  правоохоронці Переяславщини,  ніяк офіційно не реагували на наявні порушення фінансової дисципліни. Навіть фінансово-аудитерська служба (КРУ) передавала їм відповідні матеріали, проте слідчі не вчиняли, жодних юридичних дій, і під різними приводами, спішили закривати відповідні кримінальні впровадження.

Після трагічної смерті дитини, що відпочивала у дитячому таборі « Славутич» Володимир, Якименко різко написав заяву на пенсію, яку ж миттєво депутатський корпус Переяслав-Хмельницької районної ради задовольнив.

Але куди зникли мільйони так і залишається не розслідуваним.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.