Кому найлегше знайти роботу на літо – експерт

0
1408

Новий сезонний тренд на ринку праці — вакансії підміни співробітників на час відпустки. Цього року сезонних вакансій більше, ніж торік. Роботодавці почали шукати персонал на літо з квітня. Про тенденції на ринку праці розповіла Gazeta.ua менеджер Rabota.ua Тетяна Пашкіна.

“З’являються пропозиції підмінити на час відпустки. Так шукали няню в приватний дитячий садочок на літо. Пропонували щоденну оплату. Мала працювати лише тоді, коли хтось з колег йшов у відпустку”, – каже Пашкіна.

Найбільше сезонних пропозицій роботи в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях. У великих містах відкриваються ресторанні майданчики. Найчастіше шукають офіціантів, покоївок, барменів, кухарів, адміністраторів, продавців сезонних виробів.

“За сезонну роботу у невеликих містечках пропонують 4-5 тисяч гривень чи 200 гривень за зміну. Роботодавці беруть на себе проживання й харчування. В Одесі сезонний кухар може заробляти 8-12 тисяч гривень. Сезонний підробіток за кордоном може складати 20 — 40 тисяч гривень на місяць залежно від країни”, – коментує Пашкіна.

Загалом на ринку праці найбільший попит на працівників на виробництво.

“Великий попит на інженерів, машиністів, складальників, слюсарів, швей. Натомість важко знайти роботу у страхуванні — там всього 354 вакансії, у туризмі — 781”, – підсумовує експерт.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.