В Україні 50% молочної продукції сфальсифіковано – експерт

0
1389

В Україні 50% молочної продукції сфальсифіковано, якщо взяти сегмент вершкового масла, то тут фальсифікат становитимуть до 80%. Про це повідомила доктор технічних наук Олена Сидоренко, повідомляє Agronews, з посиланням на Голос UA.

«Як мінімум 50% молочної продукції сфальсифіковано. Якщо ми візьмемо сегмент вершкового масла, то тут фальсифікат становитимуть до 80%. Тому що туди замість молочного жиру, входить пальмовий і кокосовий жир. Відповідно можливості для фальсифікації просто величезні. Адже технічний жир є дуже дешевим. Підприємці на цьому дуже добре заробляють. Причому найчастіше фальсифікується масло з великою кількістю жиру, більше 69%», – сказала Олена Сидоренко.

Також за її словами, дуже погана ситуація склалася на ринку з безалкольними газованими напоями.

«Натуральних напоїв практично не залишилося. Замість них в газовану воду додають суміші різних речовин. Барвники, ароматизатори, які реалізуються як «Тархун» або ситро «Буратіно». Наприклад, в напій «Живчик» я побачила безоідну кислоту в поєднанні з аскорбіновою кислотою. Таке з’єднання сприяє утворенню формаліну, який є небезпечною отруйною речовиною, що викликає онкологічні захворювання», – уточнила Олена Сидоренко.

Нагадаємо, останні три роки українські споживачі при виборі продуктів харчування могли покладатися лише на совість продавця і на власну інтуїцію. Державні органи не проводили перевірок з двох причин: по-перше, з 2013 року проводилася реформа перевіряючих органів, а, по-друге, в 2014 році урядом Арсенія Яценюка був введений мораторій на перевірки.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.