Німеччина виступила проти того, щоб США вводили санкції стосовно «Північного потоку-2»

0
1299

Міністр МЗС заявив, що питання європейського енергоринку мають вирішуватися в Європі.

Американські санкції проти компаній, задіяних у будівництві «Північного потоку-2», не стануть правильним способом, щоб вирішити проблему постачання енергоносіїв у Європу. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас, передає Голос Америки.

«Питання європейської енергетичної політики повинні вирішуватися в Європі, а не в США, – заявив Маас. – Введення односторонніх санкцій проти проекту «Північний потік – 2» – безумовно неправильний шлях. Я чітко сказав це [держсекретарю] Майку Помпео», – сказав він.

Маас запевнив, що «Північний потік-2» не втілює «особливого» німецько-російського шляху. «Президент Путін запевнив, що транзит газу через Україну не припиниться і після побудови газопроводу», – підкреслив міністр.

«Ми підтримуємо переговори, які Єврокомісія веде на цій основі з Росією і Україною», – зазначив Маас.

При цьому офіційний представник посольства США в Берліні Джозеф Джордон-Шольц підкреслює, що інші європейські країни виступають проти проекту.

«Ми б хотіли наголосити, що Європарламент засудив проект «Північний потік-2» і зовсім недавно, в грудні, закликав до його скасування», – сказав він, коментуючи висловлювання Мааса.

Вашингтон пропонує як альтернативу російському газу скраплений природний газ, що постачається американськими компаніями.

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер минулого місяця заявив в інтерв’ю Reuters, що Німеччина збирається побудувати інфраструктуру для імпорту СПГ і вже обговорює локації з приватними інвесторами.

Раніше Хайко Маас заявляв, що Німеччина саме заради України не перестане брати участь в будівництві «Північного потоку-2».

Нагадаємо, посол США в ФРН закликав припинити підтримку «Північного потоку-2».

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.