Брат Віталія Яреми, через суд, хоче заволодіти землею селян

0
2185

Про це написав на своїй сторінці депутат Переяслав-Хмельницької районної ради Юрій Бобровнік. 

Нижче ми опубліковуємо  текст посту.

“Нагадаю, що Олександр Ярема власник двох агрофірм-фірм  «Земля Переяславщини» та «Євро нива».

Ці дві фірми подають два позови до суду де відповідачами є дві жінки, колишні колгоспниці. Одна жителька села Виповзки, інша села Пологи-Чобітьки. Предмет спору земля під господарчими будівлями, яку за рахунок Олександра Яреми, експерти оцінили у мільйони гривень.

При розпаюванні, колгоспники вирішили залишити ці землі у спільному користуванні, навіть акт колективної власності виготовили. Олександр Ярема викупив майно на цих ділянках, і тепер більше ніж по кілька гектарів, просить суд скасувати той акти і визнати за його фірмами.

Справа виглядає дивною, як на мене і ось чому.

  1. Комп’ютер у двох справах вибирає суддю Керекезу. Мабуть тому, що у подібній справі по Стовп’ягах суддя винесла позитивне рішення на користь підприємців, і громада тепер в апеляції судиться, щоб повернути у власність громади 25 га.
  2.  В обох фірмах представляє один і той же адвокат, а двох різних жінок, з різних сіл, один і той же адвокат.
  3. На всіх судових засіданнях, в обох справах , обидва адвокати повторяють одні і тіж фрази.
  4. Суддя знає, що співвласниками колективної землі насправді є сотні  селян, а не тільки ці дві жіночки, які є близькими до Яреми. Також, суддя знає проте, що існує мараторій на відчуження таких земель, але все рівно відкрила справи.
  5. Переяслав-Хмельницька районна державна адміністрації в особі Юрія Клименка, яка залучена до судових справ у якості третіх сторін, спершу обіцяла надати ґрунтовні пояснення, взяла і самоусунулася від судового процесу. Переконаний, що Клименко у зговорі з Яремою.
  6. Жодного разу, заявниці не прийшли на судове засідання. Не знаю чи розуміють вони, що відбирають землю у селян. Мені повідомляли, що жінки спершу не знали, що у них є адвокат. Але тепер нібито в курсі і не проти, щоб він їх захищав.

Я вже опубліковував відео, і вважаю, що у селян за допомогою суду хочуть просто відібрати землю.

На відео суддя Керекеза переносить судове засідання, яке було 21 грудня 2018 року і вимагає явки Юристів голови адміністрації Юрія Клименка.

Проте, з 1 січня 2019 року, закон визнає цю землю комунальною. Сільські голови Виповзької та Лецьківської сільських рад, мають розпочати процес виготовлення технічної документації на ці землі. Та надати це до суду.

Звісно цю землю орендувати чи викупити має право Олександр Ярема. Тільки от тепер ці гроші підуть офіційно у бюджети сільських рад. Ну звісно ж Ярема вже братиме десятки соток, але точно не гектари”.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.