В НАЗК складено протоколи про адмінправопорушення стосовно секретаря Переяслав-Хмельницької міської ради

0
1619

Уповноважена особа Національного агентства з питань запобігання корупції склала та в установленому порядку направила до суду протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності секретаря Переяслав-Хмельницької міської ради Київської області, йдеться на сайті агенства.

Протоколи складено за адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою та другою статті 172-7 «Порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, секретар вказаної міської ради всупереч нормам законодавства умисно допустив суперечність між приватним інтересом та представницькими повноваженнями: чиновник публічно не повідомив колегіальний орган про наявність у нього реального конфлікту інтересів та свідомо голосував за прийняття рішення про встановлення собі надбавки. Цим рішенням секретар отримав надбавку в розмірі 50% від посадового окладу та щомісячне преміювання в розмірі 150  % від посадового окладу.

Таким чином, секретар Переяслав-Хмельницької міської ради порушив вимоги пункту 1 частини першої статті 28, частини першої статті 35 Закону України «Про запобігання корупції», частини першої статті 591 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення (стаття 1727),  неповідомлення особою у встановлених законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів  тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, що згідно з  частиною третьою статті 12 Закону України «Про запобігання корупції» у разі виявлення ознак адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, уповноважені особи Національного агентства складають протокол про таке правопорушення, який направляється до суду згідно з рішенням Національного агентства. 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.