День позашкільника відзначили в Переяславі-Хмельницькому

0
1345

19 травня центральна площа міста Переяслава-Хмельницького наповнилася музикою, сміхом, радістю. На свято зібралися творчі, невгамовні позашкільники, йдеться на сайті міськвиконкому.

Про важливу роль позашкільної освіти в творчому, інтелектуальному і фізичному розвитку дітей та учнівської молоді наголошували у своїх вітаннях заступник міського голови Валентина Губенко, начальник відділу освіти міськради Петро Ярмоленко та інші гості, які давно стали друзями БХТДЮМ.

«Алея рукотворної краси» – виставка кращих робіт вихованців гуртків декоративно-ужиткового профілю, вражала присутніх різноманіттям технік, матеріалів та творчих задумів. Це і незвичайні сувеніри із тканини, виконані вихованцями гуртка «Крій та шиття», керівник Л.М. Щава, панно та вироби із соломки, які представили вихованці гуртка «Дизайн композицій» (Т.М. Буторіна), інтер`єрні композиції та подарунки із фетру, ниток та тканини, виготовлені  в гуртку «Майстриня» (Л.О. Висовень), і  бісерні прикраси, фантазійні дерева та об`ємні фігурки – творчий доробок вихованців гуртка бісероплетіння «Сувенір» (І.І. Омельяненко).

В рамках Року Японії в Україні  БХТДЮМ реалізовано Арт-проект «1000 журавликів миру і щастя», в ході якого усі присутні на площі мали змогу під час майстер-класу зробити паперового журавлика, щоб усім разом загадати бажання миру рідній країні, щастя, здоров`я та довголіття усім присутнім.

У програмі Фестивалю «Первоцвіт» – звіту роботи гуртків художньо-естетичного напрямку БХТДЮМ, були  найкращі номери юних вокалістів, вихованців вокальної студії «Акорд» (А.В.Порфір`єва), гуртківців хореографічної студії «Перлина» (І.О. Марченко) та акробатично-хореографічної студії «Фантазія» (Т.І. Ковшун). Вдале поєднання музики, творчого задуму педагога, яскравих костюмів, умінь і старанності вихованців зробили кожен виступ оригінальним та зворушливим.

Після концерту на головну сцену міста були запрошені кращі вихованці БХТДЮМ, переможці обласних, Всеукраїнських та міжнародних конкурсів.

Як відзначила директор БХТДЮМ Н. І. Товкун, вихованці та педагоги закладу взяли участь у 32 конкурсах, на які подавали 91 роботу декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, 24 дослідницькі роботи    та 31 художній номер. За підсумками (станом на 19.05.17)  І місць – 32, ІІ місць –   18, ІІІ місць –  14 та 8 заохочувальних нагород. Також були вручені свідоцтва про позашкільну освіту та посвідчення інструкторів.

Барвистим фіналом свята стало колективне малювання величезного віночка дружби, бульбашкове паті та морозиво.

Дитяча творчість – невичерпна. А живить її дитяче прагнення добра та краси, креативність та майстерність педагога, які допомагають розкритися  дитячим здібностям, емоціям і почуттям.

Окремим святом для випускників Міської ради дітей Переяслава-Хмельницького стало вручення свідоцтв про позашкільну освіту та посвідчень інструкторів з обраного виду діяльності.

Професійним музичним оформленням свята дійство завдячувало відділу культури міської ради (начальник Вікторія Гуріна) та особисто Олександру Максименку і Віталію Новородовському.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.