Експерт назвав ідеальну зарплату для українців

0
1342

Українці мають отримувати зарплатню не менше $300, тоді вони перестануть мігрувати в інші країни Європи. Про це Gazeta.ua розповів президент іспансько- української торгової палати Михайло Петруняк.

“Це сума середнього переказу з за кордону. Понад 90% мігрантів, маючи таку зарплату в Україні, ніколи б не поїхали за кордон. Зарплата у Польщі складає $650, але витрати на їжу, житло, та ліки з’їдає половину витрат. В Європі зарплата вища, але й витрати більші”, – каже Михайло Петруняк.

Українцям потрібна легальна робота, з чесним відрахуванням податків.

“З України вже мігрувала критична кількість громадян. 6 мілйонів українців живуть за кордоном. І це проблема, бо в Іавано- Франківській області, звідки я родом, вже проблема знайти працівника. Там є тисячі оголошень з вакансіями і лише сотні шукають роботу. Місцеве підприємство, яке виробляє електрокабель та кабеля вже наймая автобус, який іздить по навколишніх селах та збирає людей на роботу. При цьому там достатньо висока зарплатня. Робітнику готові платити 5 тисяч гривень,”, – додав Петруняк.

Частина людей працює навколо Києва а частина за кордоном.

“За кордоном потребують наших спеціалістів. Чехія може забезпечити роботу 40 тисячам будівельників, Ізраїль – 25, Польща – 20. На заміну українцям приїдуть люди з В’єтнаму, Китаю. Найбільше цю проблему відчуємо за 5 років”, – каже експерт.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.