Новорічні вакансії: експерти розповіли скільки українці зможуть заробити

0
2256

У цьому році український ринок праці почав готуватися до новорічних свят вже з кінця жовтня. Крім класичних вакансій казкових персонажів для дітей набирають промоутерів, рекламістів, продавців в магазини і на новорічні ярмарки, артистів і ін, пише Gazeta.ua.

“Особливо активно на цей період компанії посилюють напрямки торгівлі, маркетингу та поліграфії, – розповів директор з розвитку Work.ua Сергій Марченко виданню “Сегодня” – Зростає попит на подарункові упаковки, листівки та флаєри з інформацією про акції, святкове оформлення вітрин. Великий попит також на маркетологів і рекламістів, адже від просування залежить збут”.

В торгових мережах теж готуються до збільшення потоку клієнтів: наймають додаткових вантажників, продавців в торгові зали, касирів.

“В середньому, за святковий період можна заробити 5-7 тис. грн. А якщо це вакансія в продажах, де крім ставки є ще й відсоток від продажу, то можна отримати ще більше. Найбажанішими є сезонні вакансії начебто промоутерів в магазинах — крім того, що платять непогані гроші, працівникові ще й не потрібно мерзнути на вулиці”, — пояснила hr-експерт Тетяна Пашкіна.

За словами керівника експертно-аналітичного центру HeadHunter Україна Катерини Мащенко, вже зараз, наприклад, у Харкові є вакансія музиканта для проведення новорічних святкових вечорів, оплата договірна. А велика київська івент-компанія шукає помічника менеджера проекту — масштабного новорічного розважального шоу. Роботодавець пропонує зарплату від 6 тис. грн.

 

Є чимало пропозицій на період зимових свят у різних регіонах країни для офіціантів у ресторанах, кафе та нічних клубах. Оплата в середньому від 3 до 8 тис. грн. Досвід роботи обов’язковий не завжди, серед головних вимог: презентабельний зовнішній вигляд, грамотна мова, наявність діючої медичної книжки, а ще акуратність і швидка здатність до навчання.

Непогано підзаробити можуть і власники авто. Адже тарифи взимку, а особливо у передноворічний час, збільшуються практично в два рази. Так, наприклад, київська диспетчерська служба таксі оголосила про набір водіїв зі своїм авто. Заробіток обіцяють від 5 до 20 тис. грн. Серед вимог: автомобіль не гірше Ланоса, в хорошому стані, мобільний телефон з підтримкою java або будь-який телефон з ОС Android, знання Києва та бажання працювати.

Є навіть “курортні” вакансії приморських пансіонатах і Карпатах: там шукають кухарів, покоївок, офіціантів і барменів, ді-джеїв. Зарплати коливаються в середньому від 4,5 до 6 тис. грн.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.