Мобільними операторами України володіє російський бізнес, – ЗМІ

0
1369
Провідні українські мобільні оператори підконтрольні російським олігархам

До такого висновку дійшов проект “СтопТерор”, зазначає Еспресо.tv.

Стверджується, що і “Київстар” (через компанію “Altimo”), і “Turkcell Holding AS” (через “Cukurova Telecom Holdings Limited”) входять до консорціуму “Альфа-Груп”.

“Turkcell Holding AS” діє в якості дочірньої компанії “Cukurova Telecom Holdings Limited”.

“Cukurova Telecom Holdings Limited” є холдинговою компанією. Компанію засновано 2005 року, базується вона на Британських Віргінських островахі є, власне, офшором. В свою чергу частина акцій “Cukurova Telecom” належить все тій же “Альфа-Груп” Фрідмана “, – йдеться у розслідуванні.

“Альфа-Груп” – це сукупність бізнесів, які діють переважно на ринках Росії і СНД, основними бенефіціарами яких є Михайло Фрідман (РФ), Герман Хан та Олексій Кузьмічов (РФ).

Кінцевим власником МТС є російський громадянин Володимир Євтушенков.

“Як і у випадку з компанією “Київстар”, повноцінного, українського мобільного оператора придбали в свою власність російські магнати і олігархи, які швидше за все підвладні Кремлю”, – наголошується в матеріалі.

У зв’язку з цим, “СтопТеррор” пропонує повну націоналізацію державою компаній мобільних операторів, що належать власникам з РФ, розглядаючи діяльність даних операторів як загрозу національній безпеці, а також заборону роботи операторів, котрі належать власникам з РФ, на тих же підставах, із накладенням санкцій на дані компанії (як і у випадку з “Mail.Ru Group”).

Координатор “СтопТеррор” Семен Кабакаєв пропонує запросити в Україну операторів з ЄС і США, “яким буде цікаво працювати на нашому ринку”. “Трохи вивчивши ситуацію, ми зрозуміли, що такі спроби були, але російське лобі виявилося сильнішим”, – пише він на Facebook.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.