День Гідності та Свободи відзначили В Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті

0
2076

23 листопада, голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган взяв участь в урочистостях з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи України, які відбувалися на базі Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди. Про це йдеться на сайті КОДА. На заході були присутні начальник управління культури, національностей та релігій Київської ОДА Ігор Подолянець, голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Андрій Пряхін, міський голова Тарас Костін, ректор Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету Віктор Коцур, керівний склад, викладацький і студентський корпус університету та запрошені.

Відкриття урочистого заходу з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи розпочалося з Державного Гімну України та вшанування Героїв Майдану і воїнів АТО.

Голова Київської ОДА від свого імені та від імені Президента України Петра Порошенка привітав учасників заходу зі святом та звернувся до майбутніх педагогів.

«Сьогоднішнє свято вимагає від нас пам’ятати про тих, хто пожертвував своїм життям, продемонструвавши приклад Гідності та Свободи. Але водночас це свято є дуже особистим, особливо для тих, хто навчає інших в житті добру, правді і честі. Не можна переоцінити значення вчителя, педагога, провідника. Саме від цих людей залежить все:  якою буде країна, яким буде суспільство, з яким темпом і наскільки успішно країна зможе здійнятись з колін», – зазначив очільник Київщини.

Олександр Горган наголосив на складності ситуації, яка сьогодні склалася в Україні. За його словами складною вона є не через те, що країна у війні та знаходиться на роздоріжжі у багатьох питаннях будівництва. Найстрашнішими ці часи є, в першу чергу, тому що людям складно робити особистий вибір. Тому ситуацію можуть виправити педагоги, які повернуться в новий формат шкіл, де дітей не стільки будуть вчити дисципліни, змушувати зазубрювати, а будуть вчити будувати стосунки, розуміти як керувати своїм життям, як вірити в себе.

Голова КОДА відзначив, що  Переяслав-Хмельницький – це столиця триатлону. Саме на базі Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди тренуються майбутні переможці. Тому Олександр Горган висловив віру в те, що місто буде впевненим лідером в частині формування нової генерації українських педагогів.

Привітали зі святом учасників заходу також ректор університету Віктор Коцур, керівники району і міста та викладач університету, учасник Революції Гідності.

Під час урочистостей медалями Національної академії педагогічних наук України і цінними сувенірами до Дня Гідності та Свободи було нагороджено студентів університету, які брали участь у Революції Гідності та зоні проведення антитерористичної операції.

Свято завершилося виступом відомих українських співаків Тараса Петриненка і Тетяни Горобець.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.