«Сокіл» («Джура») у Переяславі-Хмельницькому

0
3202

11-12 травня 2017 року у місті Переяславі-Хмельницькому проведено перший (міський) етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед учнівської молоді загальноосвітніх навчальних закладів міста, йдеться на сайті виконкому міської ради. Першого дня, з відкриттям змагань, учасників привітав перший заступник міського голови Григорій Карнаух, керівники закладів освіти, офіцери військового комісаріату.

Джури виконували вправи у виді «Стройовий впоряд», змагались у 7 конкурсах виду гри «Силачі» та «Перетягування линви», долали перешкоди на туристській «Смузі перешкод» та воєнізованій дистанції «Козацькими шляхами», змагались у влучності стрільби з пневматичної гвинтівки, виконували тестові завдання з історії України у конкурсі «Відун» та надавали першу долікарську допомогу під час проведення конкурсу «Знахар». Також представляли рої у конкурсі «Візитівка рою», висвітлювали здійснену роботу за рік у звітах про «Добре діло» та ін.

Швидко проминув час, який діти провели змістовно разом з керівниками гуртків, секцій Станції Юних туристів, комунального закладу «Переяслав-Хмельницька дитячо-юнацька спортивна школа», офіцерами Переяслав-Хмельницького ОМВК, відділення поліції, вчителями предмету «Захист Вітчизни» навчальних закладів, педагогами-організаторами, лікарями комунального закладу «Переяслав-Хмельницька центральна районна лікарня».
«Джура» стала для них перевіркою на витривалість, розсудливість, знання історії рідного краю, вміння відчувати дух команди, демонстрацію військово-туристських умінь та навичок.

Лідери змагань отримали грамоти, медалі, кубки. За результатами 20 видів змагань міського етапу Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), перше загальнокомандне місце вибори джури рою «Хортиця» (Переяслав-Хмельницька міська ЗОШ І-ІІІ ст. № 5), друге місце посів рій «УКРОП» (Переяслав-Хмельницька міська гімназія), третє місце  здобули джури рою «Третя січ» (Переяслав-Хмельницька міська ЗОШ І-ІІІ ст. № 3).

Кожен учасник змагався за перемогу. На врочистій лінійці закриття гри, до всіх з вітальним словом звернулася заступник міського голови Валентина Губенко, начальник відділу освіти Петро Ярмоленко, майор Євгеній Філоненко з побажаннями і сподіваннями, що добрі традиції діти продовжуватимуть з року в рік.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.