У Переяславі-Хмельницькому вшанували Героїв Небесної Сотні

0
1564

Нині одні з найбільш скорботних днів в історії України. У 2014 році справжні патріоти стали на захист рідної країни і загинули за неї. З метою увічнення подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), відстоюючи європейське майбутнє України, Президентом України встановлено День Героїв Небесної Сотні, який щорічно відзначається 20 лютого.

20 лютого, о 10.00 біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні, що біля торгового центру “Софія” у Переяславі-Хмельницькому відбувся мітинг-реквієм в честь загиблих під час Революції Гідності, повідомляється на сайті міської ради. Участь у заході взяли міський голова Тарас Костін, заступник міського голови Валентина Губенко, секретар ради Петро Бочарін, керуюча справами виконкому міської ради Валентина Гринець, депутати міської ради, працівники установ та організацій міста, старшокласники міських шкіл, і просто не байдужі люди.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні. Панахиду за загиблими учасниками Революції Гідності відправили священики Української Православної Церкви Київського Патріархату.

До присутніх звернувся міський голова, учасник Революції Гідності Тарас Костін, який повідомив у своєму виступі, що переяславцю, активному учаснику буремних подій зими 2013-2014 років Ярослава Олександровича Потапенка Президентом України нагороджено орденом “За мужність” (посмертно).

До підніжжя пам’ятного Хреста учасники заходу поклали живі квіти.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.