Борщовий набір в квітні подорожчав майже на 80%

0
1375

Ціни на овочі борщового набору – капусту, картоплю, моркву, буряк та цибулю – в квітні зросли на 78,3% порівняно з березнем, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу асоціації “Українська аграрна конфедерація” (УАК).

Зокрема, капуста подорожчала майже в 2,5 рази (на 137,4%), морква – на 13,5%, цибуля – на 77,8%, буряк – на 44,9%, картопля – на 22,3% (до 7,78 грн/кг).

В асоціації пояснили, що причиною подорожчання овочів є сезонне скорочення їх запасів та проблеми з логістикою в зв’язку з несприятливими погодними умовами.

Разом з тим в УАК зазначили, що навіть незважаючи на значний стрибок цін, деякі продукти як і раніше коштують дешевше порівняно з минулим роком. Так, у річному вираженні буряк подешевшала майже на 40%. Винятком є тільки картопля, ціна якого перевищує минулорічний показник на 47,3%.

Прес-служба зазначила, що після закінчення свят ціни на овочі почнуть знижуватися в зв’язку з пожвавленням імпортних поставок окремих видів продукції і збільшенням пропозиції овочів низької якості.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.