За ухилення від призову юнака зі Сквири чекає кримінальна відповідальність

0
1741

Слідчим відділом Сквирського відділу поліції порушено одне кримінальне провадження за фактом ухиляння сквирянина від строкової служби та направлено до Сквирського районного суду. Юнак чекає на покарання, повідомляє сайт “Сквира” з посиланням на повідомлення начальника Сквирського управління поліції Романа Шамрая.

Згідно Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, а також відповідного Указу Президента, призовники, яким надійшла повістка районного комісаріату на прибуття до призовної дільниці для проходження призовної комісії, зобов’язані прибути туди в термін, зазначений в повістці. Якщо повістка не надійшла, юнаки мають з’явитися в десятиденний строк з початку призову. В разі ж зміни місця проживання слід протягом семи днів завітати до місцевого військового комісаріату, аби стати на облік.

Ухиляння від призову несе кримінальну відповідальність, передбачену ст.335 КК України (обмеження волі на строк до 3-х років). Мова йде про умисне ухиляння від призову на військову службу.

За законодавством на службу призиваються юнаки віком від 20 до 27 років. Ті, кому виповнилося 18-19 років, також можуть піти служити в армію, але на добровільній основі.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.