Токарів, слюсарів, бджолярів і живописців навчатимуть у ПТУ за кошти держбюджету

0
1458
Міністерство освіти оприлюднило перелік 19 професій загальнодержавного значення, за якими готуватимуть кадрів професійно-технічних навчальних закладах коштом держбюджету.
Про це йдеться у постанові КМУ від 16 листопада, повідомляє Українська правда з посиланням на МОН.

До списку 19 професій увійшли: машиніст бурової установки (будівельні роботи), монтажник систем вентиляції, бурильник експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин на нафту та газ, помічних машиніста тепло- та електровоза.

У перелік також потрапили: помічник бурильника експлуатаційного та розвідувального буріння, моторист бурової установки, тістороб, верстатникдеревообробних верстатів.

Майбутні живописці, верстатники, токарі, фрезерувальники, монтери, виноградарій бджолярі також матимуть можливість навчатися коштом держбюджету.

На фінансування визначених професій у 2017 році Уряд планує витратити 169 600 800 гривень. Ці кошти будуть включені у освітню субвенцію та передані місцевим бюджетам.

“Ці професії – пріоритетні для розвитку економіки країни і підготовка кадрів за ними потребує державної підтримки”, – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Підготовка за рештою професій, що необхідні для обслуговування місцевої інфраструктури та у комунальних господарствах, здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів залежно від регіональних потреб.

Станом на 1 вересня 2016 року в українській системі професійно-технічної освіти для здобуття професій загальнодержавного значення навчається 10 279 осіб.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.