Переяславських школярів навчали протистояти згубним звичкам

0
1408

Джерело: сайт міської ради

16 листопада представник фонду «Краще життя» Андрій Ринжук у співпраці з фахівцями Переяслав-Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Тетяною Колодій та Лілією Конченко, педагогом-організатором КЗ КОР «Переяслав-Хмельницька загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів» Лілією Костюк провели для семикласників школи-інтернату тренінг на тему «Попередження виникнення в учнівської молоді шкідливих залежностей».

Захід мав на меті сформувати в підлітків свідоме ставлення до власних вчинків, свого здоров’я та здоров’я інших людей як найвищої цінності, розкрити причини вживання психоактивних речовин і негативні наслідки їхнього впливу на молодий організм; навчити оцінювати ситуації ризику, приймати відповідальні рішення та протистояти соціальному тиску.

Учні переглянули цікаву відеопрезентацію яку провів Андрій Ринжук. У ній він представив цікаві факти про негативні наслідки впливу алкоголю, наркотиків, тютюну та інтернетної залежності на здоров’я учнів. Фахівці центру соціальних служб звертали увагу підлітків не тільки на шкідливість вживання цих речовин на здоров’я підлітка, а й на їх негативний вплив на взаємовідносини з навколишнім світом. Після відеоролика дітям було запропоновано відповісти на запитання стосовно даної теми, то ж відбулася жвава дискусія, під час якої було підведено підсумки щодо негативних наслідків безконтрольного використання гаджетів та вживання психоактивних речовин.

У подальшому організатори заходу планують проводити і вдосконалювати цей напрямок роботи, щоб охопити якнайбільшу кількість підлітків та молоді в навчальних закладах Переяслава.

Начальник відділу соціальної роботи
Переяслав-Хмельницького МЦСССДМ Майя Погребна

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.