За чий рахунок живе Студениківська громада, що на Київщині (відео)?

0
3670

Студениківська громада, що на Київщині,  потужно та динамічно розвивається. За два роки свого існування громада виросла не тільки у розмірі свого бюджету, але й територіально, за рахунок приєднання трьох нових сіл.

Все це стало можливим завдяки роботі одного  найбільших платника податків у Київській області Групи компаній «Нива Переяславщини».

Для того, щоб Студениківська громада стала фінансово спроможною та успішною,  керівництво «Ниви Переяславщини» дотримало свого слова даного у 2017 році і перереєструвало на територію сіл громади свої структурні підрозділи, що фізично розміщені в інших куточках Київщини.

Загальна сума власних надходжень громади у 2019 році склала орієнтовно 43 млн. 626 тис. грн.

71 % власних надходжень громади за 2019 рік , це податки «Ниви Переяславщини».

А ось як виглядає трійка лідерів по сплаті податків на протязі всього існування громади за період 2018-2020 років.

Перше місце із сумою сплачених податків у розмірі 95 мільйонів гривень, займає група компаній «Нива Переяславщини», далеко відстає ПП « Соснова» із сумою 5 млн 955 тис грн. і на третьому місці знаходиться ТОВ «Плеском» із сумою 5 млн 277 тис. грн. 

Цікавим є той факт, що земельний банк Ниви Переяславщини у межах Студениківської громади, майже одинаковий за площею землі, що і  у Приватного підприємства «Соснова».  Але сума податків, що надійшла за всі роки існування громади від  ПП Соснова майже у 15 разів менше.

Ще цікавішим, є той факт, як саме розподілялися гроші на прикладі сіл громади, в розрізі скільки грошей надійшло від платників податків конкретного населеного пункту, а скільки повернулося назад у той же рік.

Так у селі Сомкова Долина було зібрано до бюджету громади за 2019 рік 264 тис грн., а назад на потреби села громада повернула 1 млн. 922 тис грн..

Так у селі Козлів  було зібрано до бюджету громади за 2019 рік 1 млн. 773 тис грн., а назад на потреби села повернули 2 млн. 706 тис грн..

Так у селі Соснова  було зібрано до бюджету громади за 2019 рік 3 млн. 320 тис грн., а назад повернуто на розвиток села 8 млн. 054 тис. грн.

Протягом 2018-2020 років у селі Соснова від платників податків надійшло всього 6 млн. 635 тис. грн. а назад на розвиток села за цей період було повернуто 17 млн. грн.

Всі ці гроші громадою було спрямовано на будівництво, ремонт та утримання амбулаторій, Фапів, навчальних закладів, будинків культури, будівництво нових доріг, закупівлю нового медичного обладнання та автомобілів, благоустрій територій, встановлення нових дитячих спортивних майданчиків, заробітні плати працівників комунальної та соціальної сфери, відновлення роботи пожежної охорони та центру безпеки громади  тощо.

Деталі у відео.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.