Стогніївському шляху подарували чистоту та красу

0
1614

Протягом 5-6 квітня в Переяслав-Хмельницькому педагогічному університеті імені Григорія Сковороди відбулася толока із благоустрою, озеленення та покращення санітарного стану території університету.

Попередньо був створений штаб, який розробив план прибирання та розподіл обов’язків.

Слід зауважити, що в 1991 році проректор тодішнього Переяслав-Хмельницького філіалу Київського державного педагогічного інституту імені О. М. Горького Іван Стогній ініціював побудову пішохідної доріжки через луг та спорудження місточка через річку Трубіж, аби навпростець сполучити вулицю Шевченка – одну із центральних вулиць Переяслава-Хмельницького із університетським містечком. Цю доріжку назвали в честь її засновника – Стогніївським шляхом. І ось вподовж уже 17 років студенти вишу після того як зійде сніг, завжди виходять на генеральне прибирання пішохідної доріжки. Цей рік не став виключенням.

Прибирати  Стогніївський шлях вийшли викладачі кафедри філософії, студенти фінансово-гуманітарного факультету, факультету педагогіки та психології, факультету фізичного виховання, природничо-технологічного факультету, історичного, педагогічного та філологічного факультетів. Очолив прибирання завідувач кафедри філософії Іван Петрович Стогній.

Студенти прибрали територію Стогніївського шляху та низової території Переяслав-Хмельницького університету дендропарку «Трубіж» обсягом 48 га землі від сміття та очистили від бур’янів, а також територію довкола  магазину «Любава» та гуртожитків.

Завдяки Івана Петровича Стогнія працівники РЕСу полагодили електропроводи та замінили нові лампочки на електричних стовпах. Тепер шлях освітлюється і по ньому дуже зручно ходити.

Через деякий час територія засяяла чистотою. Сміття було так багато, що прибиральники не змогли порахувати наповнені непотребом пакети.

Ольга Науменко

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.