З 1 квітня в Україні розпочнеться процес виділення безкоштовних ліків – Гройсман

0
1402

З 1 квітня в Україні розпочинається процес виділення безкоштовних ліків для хронічних хворих на гіпертонічні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму. Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив під час засідання Уряду у середу, повідомляє Урядовий портал.

“Ми з 1 квітня запускаємо виділення безкоштовних ліків для українських громадян у тих, кого є гіпертонічна хвороба, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальна астма. Ліки для цих хронічно хворих будуть виділятися в Україні безкоштовно з 1 квітня”, – повідомив Володимир Гройсман.

“Я обіцяю, що з 1 квітня розпочнеться процес виділення безкоштовних ліків для хронічних хворих. І це теж буде виконано. Ми не обіцяємо того, що не можемо зробити”, – запевнив він.

На цю програму виділено 0,5 млрд грн, зазначив Глава Уряду.

Усі аптечні мережі зможуть брати участь у цій програмі. “Дайте якісні ціни, якісні препарати, і держава вам буде платити за це гроші”, – зазначив Прем’єр-міністр.

Міністерство охорони здоров’я спільно з Секретаріатом Кабінету Міністрів України та Міністром Кабінету Міністрів напрацювали усі необхідні нормативно-правові акти, провели десятки зустрічей з усіма учасниками ринку – виробниками, імпортерами та аптечними мережами.  Фактично, усі механізми сьогодні вже є реалізовано, зазначив Глава Уряду.

У цьому контексті він закликав керівництво обласних та районних державних адміністрацій забезпечити виконання цих рішень на місцях.

“Буде окреме доручення. Голови обласних державних адміністрацій, районних адміністрацій, попрацюйте з тим, щоб впровадити ці рішення на місцях. Це вже буде ваша відповідальність, щоб усі ці механізми вчасно запрацювали”, – заявив він.

 

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.