Зекономленою субсидією можна сплатити комунальні послуги у наступних місяцях – Мінсоцполітики

0
1805

Зекономлена субсидія в попередніх місяцях може використовуватися для оплати послуг ЖКГ в наступних періодах, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства соціальної політики. Згідно з повідомленням, сім’я може скористатися своїм законним правом і використовувати заощаджену в попередньому місяці субсидію в рахунок наступного комунального платежу.

Таким чином, заощаджена субсидія не може трактуватися постачальниками послуг як заборгованість по оплаті комунальних послуг і не є підставою для скасування допомоги.

Крім того, в повідомленні зазначено, що постачальники послуг зобов’язані відображати розмір субсидії або переплату – заощаджену субсидію – в комунальних рахунках. Також постачальники комунальних послуг не мають права “ігнорувати” переплату і вимагати у людей оплачувати послуги в повному обсязі, при цьому шантажуючи “відключити опалення” або “відрізати газ”. Це грубе порушення чинного законодавства, а саме постанови Кабінету міністрів № 848 “Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива”.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.