“У нас практично є три України” – Кравчук

0
1258
Фото: rian.com.ua

Україна ділиться на три частини, найбільша із яких – східна. Населення цього регіону тягнеться до Росії.

Про це сказав перший президент України Леонід Кравчук в інтерв’ю білоруському виданню TUT.by, повідомляє Gazeta.ua.

“У нас практично є три України – центральна, Захід і Схід – найчисленніший регіон. На Сході живе велика частина населення країни. Там у багатьох областях більшість – росіяни. Не просто російськомовні, а росіяни. Багато з них пов’язують своє майбутнє з Росією. Ці люди давно там не живуть, але їх туди тягне. І це їхнє право”, – сказав Кравчук.

Він упевнений, що українська влада повинна була забезпечити цим регіонам право на самоврядування і децентралізацію. Так можна було уникнути анексії Криму та війни на Донбасі.

“Народ почав протестувати, і замість того, щоб демократично там навести порядок, навів безлад і підтримав ті сили, які потягнули їх до Росії. А вона замість того, щоб зайняти позицію невтручання, висунула теорію “русского мира” і територію єдиної віри. Тобто почала підтримувати сепаратистські настрої, які і народилися тому, що регіонам не давали самоврядування. На це наклалися і національні особливості. Такої ситуації можна було б уникнути, якби ми провели правильну політику”, – наголосив Кравчук.

- Реклама -

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.